Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Dan Barna despre ”Jignirile inadmisibile” ale deputatului AUR la adresa lui Ganț: e abuz, bădărănie și lipsă de bun simț

Dan Barna despre ”Jignirile inadmisibile” ale deputatului AUR la adresa lui Ganț: e abuz, bădărănie și lipsă de bun simț

Deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, a reacționat în urma scandalului dintre Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane, și un deputat AUR, numind acțiunea acestuia din urmă "un abuz, bădărănie și lipsă de bun simț." 

"Jignirile inadmisibile pe care un deputat AUR le-a adus reprezentantului minorității germane nu pot fi tolerate într-o instituție publică și nicăieri altundeva unde trăiesc oameni decenți" a scris Barna pe facebook. 

Deputatul sibian consideră că AUR doar pretinde că vrea libertate de exprimare în Parlament.

"Nu vrea. Vrea să provoace, vrea să jignească și vrea să înjure. Vrea să împrăștie frică și teroare. Atât știe. Atât poate.
Libertatea de exprimare e sfântă. Dar ce face AUR nu are legătură cu libertatea de exprimare. E abuz, bădărănie și lipsă de bun simț," a scris acesta.

"Eu și colegii mei de la USR suntem onorați să lucrăm alături domnul Ovidiu Ganț, deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România", încheie acesta.

Deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ a declarat miercuri că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, l-a numit "nazist", context în care a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

 "În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica. De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - "ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti"", a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

El a solicitat Parchetului General să se autosesizeze în această speţă.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a respins, miercuri, în plenul Camerei, acuzaţiile deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ potrivit cărora l-ar fi numit pe acesta nazist, susţinând că el a catalogat "naziste" metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că "este totul filmat".

"Doar câteva clarificări pentru acuzaţia gravă adusă pe domnul Ovidiu Ganţ la adresa mea. Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt. Şi, în plus, a fost o declaraţie politică, am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a afirmat Stoica.

El a spus că s-a referit la contextul istoric.

"Vreau doar să mai adaug că acesta a fost contextul istoric şi nu este stabilit de mine, este de către istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist", a declarat deputatul AUR.

Comisia pentru regulament s-a întrunit miercuri dimineaţă pentru raportul privind propunerile de modificare a Regulamentului Camerei, în urma incidentului în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat în plen de deputatul AUR George Simion. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus