Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
10°C

Ciucă, despre ridicarea restricțiilor: După 15 februarie vom putea să discutăm

Ciucă, despre ridicarea restricțiilor: După 15 februarie vom putea să discutăm

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu se antepronunţă cu privire la ridicarea restricţiilor sanitare, dar în funcţie de datele privind pandemia de COVID-19, care sunt "încurajatoare" pentru ultimele 5-6 zile, Guvernul ar urma să discute după 15 februarie despre posibilitatea unor astfel de măsuri.

El a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat Antena 3 dacă în primăvara aceasta vom scăpa de restricţiile impuse de gestionarea pandemiei de COVID-19.

"Am avut şi avem discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în cursul săptămânii şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete. Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de vinerea trecută, sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare. Am început să scădem cu 2.000 - 3.000 de infectări pe zi, chiar şi astăzi - ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă - astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută. (...) Folosim ziua de marţi, pentru că în weekend, testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic. (...) Nu vreau să mă antepronunţ. Am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci, în evoluţia aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului", a afirmat premierul Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus