Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Preşedintele rus Vladimir Putin urmăreşte să destrame NATO, susţine premierul Poloniei

Preşedintele rus Vladimir Putin urmăreşte să destrame NATO, susţine premierul Poloniei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, urmăreşte ''să destrame NATO'', a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, după o întrevedere cu omologul său britanic Boris Johnson, joi, la Varşovia, informează dpa, citat de Agerpres.

"Scopul politic al lui Putin este să destrame NATO şi din această cauză este imperativ să arătăm cât de uniţi suntem", a spus Morawiecki. El a adăugat că există un acord puternic în cadrul Alianţei Tratatului Atlanticului de Nord cu privire la tensiunile de pe flancul său estic.

La rândul său, Boris Johnson a spus că nici Polonia, nici Regatul Unit nu ar putea accepta o lume în care un vecin puternic să-i poată intimida sau ataca pe alţii. El a subliniat rolul-cheie al Poloniei în securitatea Europei.

Lecţia ultimilor 100 de ani este aceea că atunci când Polonia era ameninţată de instabilitate, război şi agresiune la frontierele sale, atunci toţi erau ameninţaţi, a afirmat premierul britanic.

După întrevedere, cei doi lideri au vizitat o cazarmă din Varşovia unde staţionează trupe britanice. Soldaţi britanici ajută din decembrie anul trecut forţele poloneze la consolidarea frontierei cu Belarus.

Luni, ministrul britanic al apărării Ben Wallace a anunţat că 350 de soldaţi suplimentari vor fi trimişi în Polonia, iar joi ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak a precizat că aceşti soldaţi sunt puşcaşi marini desfăşuraţi pentru a întări flancul estic al NATO.

Mai târziu joi după-amiază, Boris Johnson a avut o întrevedere cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 681

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mazeppa

Acum 7 luni

Nato a ajuns atata de irelevant, incat se va destrama singur. Toate flancurile despre care se tot vorbeste, reprezinta tot atatea interese divergente. Iar pentru USA , Europa a ajuns a treia prioritate politica dupa Marea Chinei de Sud si Golful Persic. As spune chiar a patra prioritate dupa proiectul intern de resetare a societatii americane. Putin isi vede de interesele lui, spatiul fost sovietic, iar in Ukraina pune in aplicare celebra maxima a lui Nimzovitch, in sah amenintarea este deseori mai puternica decat punerea ei in practica.
Raspunde

Teo

Acum 7 luni

De cel putin o suta de ani,Rusia este cea mai criminala tara de pe glob,lasand in urma sute de milioane de victime,deportati,condamnati pe nedrept la munca silnica in gulaguri,exportand regimul totalitar in jumatate de Europa si nu numai,Cu toate acestea mai sunt exaltati care regreta regimul criminal dinainte de 89,dar pentru acestia recomand sa se mute in Rusia ,poate le va veni mintea la cap.
Raspunde

OTAN

Acum 7 luni

Destramă și cucerește. Un vechi stindard roman..... Știe el ce știe....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus