Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiu: 31% din toate cazurile pandemiei s-au produs în ultimele 40 de zile. Peste media națională

Sibiu: 31% din toate cazurile pandemiei s-au produs în ultimele 40 de zile. Peste media națională

20.111 cazuri Covid s-au produs de la începutul anului, în timpul valului 5, în județul Sibiu. Asta înseamnă 31,58% din toate cazurile apărute și înregistrate în sistemele naționale de raportare, conform datelor strânse de Turnul Sfatului.

Rezultă o medie, pe cele 40 de zile, de 500 de cazuri noi pe zi, însă ritmul cazurilor nou depistate s-a mărit în ultimele zile. În luna februarie, media a ajuns la aproape o mie de cazuri zilnice.

La nivel național, procentul cazurilor noi în ultimele 40 de zile este de 27% din totalul cazurilor de la începutul pandemiei.

Erau la începutul lunii ianuarie 1,81 milioane de cazuri identificate, iar joi era raportat un total de 2,48 de milioane, diferența fiind de 671 de mii de cazuri noi.

Cercetătorul Octavian Jurma susține că motivul pentru care, procentual, în Sibiu au fost din ianuarie mai multe cazuri pozitive decât media națională ține de mai mulți factori: testare, turism și mediul academic.

”Sibiu este și o destinaie turistică și academică. De la valul 1 nu am mai avut o imagine atât de distorsionată a pandemiei și mă tem că nu este întâmplătoare. Probabil merită comparat județul Sibiu cu alte județe cu profil similar, mai ales cu București!”, a declarat Jurma pentru Turnul Sfatului, precizând că nivelul testării nu a fost similar peste tot în țară.

Din fericire, proporția de mai sus nu s-a păstrat și în rândul internărilor în spitalele ATI, în secțiile de terapie intensivă sau în numărul persoanelor decedate.

Au decedat în aceste 40 de zile 76 de sibieni, ceea ce înseamnă 4,41% din totalul deceselor de la începutul pandemiei – 1.723 de persoane.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

DB

Acum 7 luni

Slăvit să fie certificatul ce a încurajat dezmăţul imunizaţilor care au dat corona la tot poporul. "Mulţumim" conducerii centrale, locale, instituţiilor abilitate, militanţilor feroce şi complicilor din presă. pentru modul în care au gestionat şi acest val
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 7 luni

esti deficitar mental
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus