Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

18 decese în ultimele 3 zile, în Sibiu. Jurma: „După valul Omicron, vine valul deceselor”

18 decese în ultimele 3 zile, în Sibiu. Jurma: „După valul Omicron, vine valul deceselor”

În ultimele 3 zile, în județul Sibiu s-au produs 18 decese asociate Covid, câte șase în fiecare zi, ajungându-se la un total, în această lună, de 40.

Chiar dacă numărul nu este mare, raportat la numărul imens de cazuri pozitive din ultimele săptămâni, situația se poate înrăutăți și mai mult în zilele următoare, susține cercetătorul Octavian Jurma.

”Știu că nu e un subiect la fel de popular ca relaxarea în aceste zile, dar după valul de infectari urmează valul de decese. Morții sunt alt tabu al acestui val, care este intens zugrăvit că "mult mai blând", așa încât va invit să ne uităm în sus oleacă. (...) Săptămâna trecută am avut  632 decese și o medie de 90 de decese pe zi. Săptămâna trecută un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute.  În această săptămâna un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute.  În această săptămâna avem deja o medie de 144 de decese pe zi și până azi 2,593 de români au murit oficial uciși în "mult mai blândul" val 5-Omicron. Numărul de decese va continuă să crească până la finalul lunii, când vom atinge probabil vârful în jurul a 2,000 de decese săptămânal și 300 de decese pe zi”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

În total, în județul Sibiu s-au produs până acum 1.734 de decese asociate Covid, la un număr total, oficial, de cazuri de 64.664, rezultând o mortalitate de 2,68%.

De la începutul acestui an au decedat în județ 81 de persoane, la un număr total de 20.567 de cazuri pozitive. Mortalitate: 0,39%.

Ultimele șase persoane decedate sunt trei femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 70 și 90 de ani. Din cele șase, trei sunt vaccinate.

Ultimele 6 cazuri de deces din Sibiu:

Femeie, 74 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu

Femeie, 83 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu

Bărbat,  71 ani, non-ATI, vaccinat 1 doză, Mediaș

Bărbat,  70 ani, non-ATI, vaccinat 1 doză, Sibiu

Bărbat,  90 ani, ATI, vaccinat 1 doză, Sibiu

Femeie, 83 ani, ATI, nevaccinată, Sighișoara

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

T

Acum 2 ani

Sighisoara nu e in judetul Sibiu ba nebunilor Acum nu mai aveti destule decese, le importati din alte judete???
Raspunde

Nik

Acum 2 ani

IAR IL BAGATI IN SEAMA PE IMPOSTORUL DE JURMA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus