Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Barna: noul spital județean Sibiu intră ”într-o sfadă birocratică”

Barna: noul spital județean Sibiu intră ”într-o sfadă birocratică”

Selecția proiectelor medicale care să primească fonduri din Programul național de redresare și reziliență riscă să întârzie, ca urmare a unor proceduri birocratice în spatele cărora se ascund alte interese, arată deputatul Dan Barna, fostul vicepremier responsabil de PNRR.

”Când USR a plecat de la guvernare, proiectul noului spital județean din Sibiu era pe primul loc, fiind cel mai avansat dintre proiecte. Care este situația azi: există 49 de proiecte pentru care trebuie stabilite criterii de selecție, astfel încât să fie identificate cele 25 de proiecte care vor primi finanțare. Până în martie trebuie stabilite criteriile, astfel încât până în iunie să fie selectate cele 25 de proiecte”, a arătat Dan Barna, deputat USR, în cadrul unei conferințe de presă.

De stabilirea acestor criterii este responsabilă nou înființata Agenție națională pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate (ANDIS), despre care Barna arată că se intenționează a fi transferată din cadrul Ministerului Sănătății în curtea Secretariatului general al Guvernului. Motivul real al acestui transfer, în opinia lui Barna, este pasarea responsabilității. Și asta deoarece, dinspre administrațiile locale care au elaborat cele 49 de proiecte se vor crea presiuni politice pentru a fi selectate între cele 25 finanțabile. ”Intrăm într-o sfadă birocratică despre unde e mai bine să fie această Agenție, la Minister sau la Secretariatul general. Somez Guvernul să finalizeze elaborarea criteriilor în funcție de care vor fi selectate cele 25 de proiecte care vor primi finanțare. PNRR este disponibil până în 2026 și orice sumă trebuie să fie cheltuită. Atunci când președintele Iohannis a adus PSD la guvernare, a spus că face acest lucru pentru a avea o largă majoritate cu ajutorul căreia să adopte proiecte importante. Care sunt proiectele importante adoptate de această largă majoritate până acum?”, s-a întrebat retoric Dan Barna.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, proiectul noului spital județean din Sibiu se va regăsi cu siguranță în lista celor 25 de proiecte care vor primi finanțare, fiind vorba de ”cel mai matur proiect”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1976

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 2 ani

Suntem satui de minciunile tale mai băiețaș.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus