Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Sibienii au sunat de peste 170.000 de ori la 112: Ambulanța pe primul loc, urmată de Poliție și Jandarmerie

Sibienii au sunat de peste 170.000 de ori la 112: Ambulanța pe primul loc, urmată de Poliție și Jandarmerie

Peste 170.000 de apeluri la 112 au fost înregistrate în județul nostru, anul trecut. Cele mai multe au fost adresate Serviciului de Ambulanță, apoi poliției și în ultimul rând jandarmeriei. În ceea ce privește apelurile cu probleme legate de COVID-19, acestea plasează Sibiul în partea de jos a listei pe țară, cu unele din cele mai puține telefoane date.

Sibienii au sunat de 170.476 de ori la numărul de urgență 112, anul trecut, iar Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu a primit 48,10 la sută din totalul apelurilor. Poliția Sibiu a fost următoarea pe listă, cu 33.914 apeluri, aproape la egalitate cu Jandarmeria, care a primit 30.501 solicitări, prin intermediul numărului de urgență. 

„SAJ SIBIU a înregistrat 56.254 solicitări în anul trecut. Din acest total, 9026 au fost solicitări pentru recoltări probe COVID-19. Comparativ cu anul 2020, numărul solicitărilor a crescut simțitor (42.956 solicitări), creștere care a fost resimțită de către serviciul nostru. La nivelul județului Sibiu, în anul trecut, SAJ SIBIU a făcut eforturi considerabile pentru a asigura atât solicitările pentru COVID-19 (recoltare probe și transportul la spital al pacienților) cât și asigurarea urgențelor medico-chirurgicale non-COVID. Și în acest an, SAJ Sibiu o să facă eforturile necesare asigurării asistenței medicale de urgență pentru cetățenii județului”, a transmis Genu Scridon, purtător de cuvânt al Ambulanței, pentru Turnul Sfatului.

Nu toate telefoanele primite au fost și situații urgente, arată reprezentanții STS, în raportul întocmit pentru anul 2021. Aproape jumătate dintre ele au fost apeluri non-urgente, respectiv 71.001 cazuri. Restul apelurilor, 99,475 au fost catalogate drept urgente, necesitând intervenția autorităților sibiene.

În ceea ce privește apelurile în contextul pandemiei de COVID-19, județul nostru se află în partea de jos a listei, cu doar 7.980 telefoane date la 112 cu probleme de sănătate cauzate de virusul SARS CoV-2. La acest capitol, județele cu mai puține apeluri decât sibienii sunt Prahova, Brăila, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita și Tulcea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus