Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Rafila: După ridicarea majorităţii restricţiilor, masca de protecţie în interior va fi o recomandare

Rafila: După ridicarea majorităţii restricţiilor, masca de protecţie în interior va fi o recomandare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că purtarea măştii de protecţie în interior şi în spaţiile aglomerate va deveni o recomandare și nu va mai fi o obligaţie, după ridicarea majorităţii restricţiilor, relatează Agerpres.

"Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie, şi chiar dacă ea, din punct de vedere al obligativităţii, va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măştii, fără să fie obligaţie, dar cred că respectul faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca", a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că se va renunța la starea de alertă "în momentul în care indicatorii epidemiologici demonstrează că transmiterea comunitară a încetat" şi a pledat din nou pentru vaccinarea anti-COVID-19 în rândurile grupurilor vulnerabile, pentru a preveni formele grave de îmbolnăvire şi decesele. 

Sursa: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus