Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria Sibiu: am mai montat 40 de coșuri pentru dejecțiile câinilor. ”De ce este important să le strângeți?”

Primăria Sibiu: am mai montat 40 de coșuri pentru dejecțiile câinilor. ”De ce este important să le strângeți?”

Administrația municipiului anunță sibienii că numărul total al coșurilor stradale pentru dejecțiile câinilor a ajuns la 85. Și apelează la simțul civic al proprietarilor de câini.

S-a ajuns la acest număr în ultimele două luni, când au fost montate 40 de astfel de dispozitive stradale, arată Primăria într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului. ”Cinci dintre coșurile nou instalate au înlocuit pe cele existente deja în teren care au fost, din păcate, vandalizate, fără a mai putea fi reparate”, mai transmit reprezentanții administrației locale. Potrivit cărora, coșurile au și pungi pentru proprietarii de câini care le uită acasă, alimentarea cu astfel de pungi urmând a fi făcută ”în funcție de necesitate”.

Citește și 600.000 de lei pentru primele trei locuri de joacă pentru câini în Sibiu

Coșurile au fost amplasate în zonele utilizate de sibieni pentru plimbarea animalelor de companie: de la zona centrală, la cartierele Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie, Turnișor, Terezian, Vasile Aaron, Tineretului, Trei Stejari și Piața Cluj.

”De ce este important să strângeți aceste dejecții?

• Pentru că, în primul rând, este o datorie civică. Iar amenzile, în caz contrar, sunt între 200 și 300 de lei.

• Excrementele câinilor rămase în spațiul public afectează sănătatea, din acestea putându-se transmite la om și la alte animale bacterii, paraziți sau viruși precum Giardia, Salmonella, E. coli sau viermi intestinali, copiii fiind cei mai expuși. Din acest motiv, este și interzis accesul cu câini în locurile de joacă.

• De asemenea, excrementele sunt poluante pentru mediu, nu sunt fertilizante pentru sol, și se descompun de abia după un an, substanțele nocive infiltrându-se în sol”, comunicat Primăria Sibiu

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 655

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus