Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

600.000 de lei pentru primele trei locuri de joacă pentru câini în Sibiu

600.000 de lei pentru primele trei locuri de joacă pentru câini în Sibiu

Conducerea Primăriei Sibiu propune consilierilor locali alocarea a 600.000 de lei pentru amenajarea a trei locuri de joacă pentru câini pe Aleea Șelimbăr, strada Maramureșului și strada Oașa.

Fiecare loc de joacă pentru câini va avea o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, fiind delimitat cu garduri înalte de 1,70 metri ”astfel încât câinii vor putea alerga fără lesă, fără a pune persoane sau bunuri în pericol”, se arată în raportul supus atenției consilierilor locali ai Sibiului.

Spațiile de joacă pentru animalele de companie vor fi dotate cu echipamente ”de agilitate special destinate câinilor de companie: cerc pentru sărituri, tunel, obstacol săritură în înălţime, obstacol pasarelă , obstacol palisade, obstacol săritură în lungime și cu echipamente susţinătoare de lesă”. Proprietarii de câini vor mai găsi în aceste locuri de joacă apă potabilă de la cișmea, bănci de odihnă, coșuri de gunoi cu pungi igienice, panouri cu informații educative și de responsabilizare. Din punct de vedere peisagistic se propune completarea cu gazon acolo unde este cazul și împrejmuirea cu arbori. Iar către fiecare astfel de loc de joacă va fi amplasată o alee pavată cu piatră cubică.

Citește și Proiectul unui sibian pentru cățeii orașului: un spațiu de socializare în fiecare cartier

Pentru amenajarea acestor locuri destinate câinilor, Primăria Sibiu a alocat anul trecut 50.000 de lei în vederea achizițiilor serviciilor de proiectare, elaborare a dosarului de autorizare și obținere a avizelor și autorizațiilor necesare, precum și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor. Ca urmare a acestui contract, bugetul necesar realizării celor trei locuri de joacă a fost estimat la 600.000 de lei, cu tot cu TVA, din care construcțiile și montajul sunt estimate la 386.000 de lei. Cele trei locuri identificate de administrația locală sunt pe Aleea Șelimbăr (între locurile de joacă pentru copii), pe strada Câlnic (în prelungirea străzii Oașa) și pe str. Maramureșului.

”Pentru o dezvoltare sănătoasă a câinilor, proprietarii acestora au nevoie de locuri publice special amenajate de către administraţia publică locală - spaţii care să satisfacă necesităţile de mişcare liberă a câinilor şi socializarea lor cu alţi câini, sub atenta supraveghere a proprietarilor, în condiţii de siguranţă şi fără a produce disconfortul altor cetăţeni în zonele pietonale destinate agrementului general”, raport Primăria Sibiu

Amenajarea unor astfel de locuri destinate câinilor de companie este un subiect deschis de administrația locală din 2018. În primăvara anului trecut, în urma mai multor inițiative ale consilierilor locali a fost adoptată o hotărâre pentru amenajarea unor astfel de spații.

Citește și Primăria, Mureșan, Bibu, Bokor și alți șase consilieri: cum tot lucrează aleșii la ”complexele” parcuri pentru câini

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1670

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Eu

Acum 9 luni

O idee foarte buna, doar ca nu o sa rezolve si problema celor 80% dintre proprietarii de animale (caini si/sau pisici) care nu sunt civilizati si nu aduna dupa animalul lor de companie (dupa o zapada se vede cel mai bine pe fiecare trotuar), lasa animalul sa marcheze toate portile de case si scarile de bloc. E o problema generala in Romania, nu doar in Sibiu; lenea lor o sa triumfe. Respect pentru cei civilizati si care inteleg ca pe langa ei mai traiesc si alti oameni.
Raspunde

Doru

Acum 9 luni

Inainte sa faceti locuri de joaca pt caini,ar fi bine sa amenajati locurile de joaca pt copii asa cum se cuvine. De exemplu,sa le mutati pe cele care se afla langa tomberoanele de gunoi! Sunt curios in cate dintre locurile de joaca pt copii s-au investit 200000 lei,cat rezulta ca ar costa un loc de joaca pt catei.Isi gaseste Primaria Sibiu niste proiecte....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus