Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Comandantul Spitalului Militar Central: Au fost pacienţi decedaţi din cauza clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID cu

Comandantul Spitalului Militar Central: Au fost pacienţi decedaţi din cauza clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID cu

General Maior Medic Conf. Univ. Florentina Ioniţă Radu, Comandantul Spitalului Militar Central a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă online, despre un fenomen îngrijorător înregistrat în pandemie: foarte mulţi pacienţi au ajuns la spital cu clostridium, infecţie care a putut fi foarte greu gestionată de medici, relatează News.ro.

Această situaţie, spune medicul, a apărut în ultimii doi ani pentru că boala COVID nu a fost tratată ca o infecţie virală. Practic, sunt medici care au administrat o paletă de antibiotice în boala COVID. Ca urmare a acestui proces, un număr impresionant de pacienţi, aşa cum susţine medicul, au ajuns la spital cu infecţia clostridium şi au existat şi decese din această cauză.

„Este momentul în care să ne dăm seama că antibioticele reprezintă de fapt, că pot reprezenta un pericol, că pot deveni o armă în mâna unor oameni neinstruiţi să spun aşa, unor soldaţi neinstruiţi ca să fiu din zona noastră militară, cred că trebuie să ne preocupe foarte tare. Sunt foarte mulţi colegi prezenţi aici în conferinţă care ştiu ce a însemnat numai în ultimii doi ani de pandemie faptul că a fost tratat covidul ca o infecţie, nu ştiu, nu virală. Paleta de antibiotice care a fost administrată în această perioadă a determinat ca un număr foarte mare, chiar impresionant aş putea spune de pacienţi să se prezinte la spital cu infecţii de clostridium, pe care le-am putut gestiona foarte greu. Deci s-a ajuns să avem decese din cauza clostridiumului, ceea ce nu este normal să se întâmple în această perioadă. Antibioticul în mâna unor persoane neavizate pe de o parte, sau unor medici care nu sunt instruiţi suficient cred că ar trebui să ne preocupe foarte tare. Uneori antibioticul este considerat ca un colac de salvare, se spunea puţin mai devreme, că „dacă a plecat de la tine fără antibiotic înseamnă că nu eşti un medic bun”, afirmă medicul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emma

Acum 2 ani

Dragi jurnalisti, recititi titlul si ceea ce scrieti! Este dureros cat de multe greseli sunt in articole! Chiar nu va pasa deloc de limba romana??? - titlu: "Comandantul Spitalului Militar Central: Au fost pacienţi decedaţi din cauza clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID cu" - "infecţie care a putut fi foarte greu gestionată de medici" Ce forma verbala este "a putut fi gestionata"???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzorab

Acum 2 ani

Culmea nesimtirii. Sa afirmi ca au venit pacientii cu clostridium la spital. Si au gasit si tapii ispasitori, medicii de familie. In condițiile in care spitalele din Ro colcaie de nosocomiale, lucru confirmat ieri de marele Rafila. Nu fraților. Acei pacienti au murit pentru ca s-au imbolnavit in spitalele voastre insalubre de nosocomiale, iar cei care au scapat de asta ati avut grijă sa-i yerminati cu protocoalele voastre tampite. Asa ca doamna doctor daca nu prezentati dovezi ca acei pacienti la internare aveau clostridium si veniti doar cu afirmatii denigratoare la adresa altor medici nu sunteți altceva decât o vuvuzea folosita de cei din spate pentru a distrage atenția de la ceea ce efectiv s-a intamplat in spitealele voastre.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Pe vremea cand se faceau verificari si raportari pe tema asta, Romania era mereu pe primele locuri la nosocomiale in UE. Adica la infectii intraspitalicesti cu clostridium si alti patogeni rezistenti. Acum pentru ca nu se mai fac controale pe tema asta, dintr-o data spitalele noastre au devenit curate ca lacrima si clostridium a devenit ceva ce toti pacientii au acasa. Indiferent unde locuiesc. Asta pentru ca asa zice doamna doctor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus