Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Germania a depăşit vârful valului Omicron, spune ministrului Sănătăţii

Germania a depăşit vârful valului Omicron, spune ministrului Sănătăţii

Valul uriaş de infectări cu noul coronavirus provocate în Germania de varianta Omicron a fost depăşit, iar această ţară poate să înceapă relaxarea restricţiilor sale antiepidemice, spune ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, scrie de DPA, citat de Agerpres.

"Valul Omicron a trecut - aproape exact în ziua pe care eu am prezis-o în urmă cu o lună", a declarat ministrul german într-un articol publicat marţi în tabloidul Bild.

Acest lucru înseamnă că o relaxare "moderată" a restricţiilor este de acum înainte posibilă, a adăugat Karl Lauterbach.

Ministrul german a făcute aceste declaraţii cu o zi înainte de reuniunea la care vor participa cancelarul Olaf Scholz şi prim-miniştrii celor 16 landuri ale Germaniei, programată pentru miercuri, în timpul căreia vor fi discutate propunerile ce vizează relaxarea majorităţii restricţiilor antiepidemice în săptămânile următoare.

"Aceste măsuri au fost adecvate", a declarat Karl Lauterbach, referindu-se la strategia adoptată până acum de Germania pentru a combate pandemia de COVID-19. "Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor şi noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparaţie cu alte ţări", a adăugat ministrul german al Sănătăţii.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportată la 100.000 de locuitori, a scăzut marţi pentru a treia zi la rând în Germania şi a ajuns la 1.437, a anunţat Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor.

Ministrul Karl Lauterbach, reprezentant al Partidului Social Democrat, este totodată un medic epidemiolog care a prezis că numărul infectărilor ar putea să crească în Germania în perioada de vârf a valului Omicron şi să atingă pragul de 400.000 pe zi. Totuşi, acest prag nu a fost atins. 

foto depositphotos.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus