Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Surse. Cei peste 100 de angajați uitați de instituții își vor primi salariile de la Primărie: ”estimăm săptămâna aceasta”

Surse. Cei peste 100 de angajați uitați de instituții își vor primi salariile de la Primărie: ”estimăm săptămâna aceasta”

Cei mai bine de 100 angajați ai creșelor și grădinițelor din Sibiu care nu și-au mai primit salariile din cauze de nimeni asumate vor fi plătiți, în cele din urmă, din fondurile orașului. 

Anunțați la început de săptămână că luna aceasta nu își vor primi salariile din cauză că nici Primăria, nici Inspectoratul nu au bani alocați, cei peste 100 de angajați ai creșelor și unei părți din grădinițele municipiului Sibiu vor fi plătiți din fondurile locale. ”Estimarea este că salariile vor fi plătite săptămâna aceasta”, au arătat surse din administrația locală pentru Turnul Sfatului.

Neplata salariilor – situație care, din informațiile de până acum, este unică în țară - vine pe fondul unei lipse de comunicare între administrația Sibiului și Inspectoratul școlar județean Sibiu. Asta în ciuda faptului că inspectorul școlar general al Sibiului, Monica Adriana Munteanu, este și consilier local din partea PNL. Iar în această ultimă calitate, săptămâna trecută, ea a votat bugetul pe anul în curs al municipiului. Buget în care nu erau prevăzute și salariile pentru cei peste 100 de angajați din creșele care – ca urmare a unei legi din septembrie anul trecut – au fost transferate în subordinea Inspectoratului școlar județean. Pe fondul schimbărilor guvernamentale din toamna anului trecut, detaliile birocratice ale noii legislații nu au mai fost finalizate, astfel încât pentru salariile aferente lunii ianuarie 2022 inspectoratele s-au trezit că nu au bani. În restul țării, acești bani au fost plătiți din bugetele primăriilor.

Despre detaliile acestei situații, Turnul Sfatului a scris aici: Nicio instituție nu vrea să-i plătească. Angajații din creșele și grădinițele de stat din Municipiul Sibiu, mingi de ping-pong între primărie și Inspectoratul școlar

Inspectoratul nu a comentat oficial această situație, la fel nici reprezentanții Primăriei. Neoficial, abordarea acestora din urmă este că situația Sibiului este una ”specială față de restul țării”. Și asta sub explicația că transferul angajaților de la Primărie la Inspectorat s-a petrecut imediat după publicarea legii în discuție. ”Mai apoi, cei de la Minister au uitat că Sibiul a aplicat deja legea și de aici a plecat toată încurcătura”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mircea

Acum 2 ani

"...ea a votat bugetul pe anul în curs al municipiului. Buget în care nu erau prevăzute și salariile pentru cei peste 100 de angajați din creșele care..." Cineva are impresia ca inspectorul scolar general a si citit ce a votat? A ridicat mana asa cum i s-a ordonat de la partid si gata!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus