Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
24°C

Transport gratuit pentru copiii din cartierul Arhitecților la Cisnădie

Transport gratuit pentru copiii din cartierul Arhitecților la Cisnădie

Din toamna anului trecut copiii din cartierul Arhitecților beneficiază de transport gratuit spre unitățile de învățământ din Cisnădie. Conform reprezentanților primăriei, peste 20 de elevi merg gratuit cu autobuzul pus la dispoziție de administrația locală.

Plecarea din stația de pe strada Tiberiu Ricci se face la ora 7:30, iar pentru retur sunt stabilite orele 12:30 și 15:45.

„În toamna anului trecut, am anunțat că elevii din cartierul Arhitecților care doresc să studieze la școlile din Cisnădie vor avea transport gratuit. Sunt două stații în cartierul Arhitecților, una pe strada Tiberiu Ricci și una pe Duiliu Marcu. La ora 7:30 ajunge autobuzul pe Tiberiu Ricci și sunt două ore de retur, la 12:30 și la 15:45”, arată reprezentanții primăriei Cisnădie.

Acest sistem de transport gratuit reprezintă, de fapt, extinderea unui proiect mai vechi, prin care era asigurat transportul elevilor care locuiesc în zona fermei de la Seviș. 

”Am fost contactați, la un moment dat, de către o mamă din cartierul Arhitecților, care ne-a întrebat dacă nu putem prelungi traseul. Am găsit că există interes din partea mai multor familii, prin urmare am prelungit traseele. În funcție de numărul de elevi, putem crește capacitățile de transport alocate”, arată reprezentanții Primăriei Cisnădie.

Transportul este asigurat de o societate comercială care activează în acest domeniu. ”La început, unii părinți își însoțeau copiii până la școală. În scurt timp, mulți au realizat că nu mai este nevoie de așa ceva: copiii s-au împrietenit cu șoferii, care lasă fiecare grup de elevi chiar în fața școlilor, de unde îi și preia după-amiaza”.

Urmează un complex școlar

La sfârșitul anului trecut, Primăria din Cisnădie a achiziționat un teren de aproape 3.700 de mp în zona Arhitecților, alipit de un alt teren care i-a fost donat în scopul construirii unui complex școlar. ”Am avut mai multe discuții în vederea proiectării școlii și grădiniței, iar odată ce am încheiat etapa dobândirii terenului, putem trece la următorii pași pentru realizarea investiției. Cartierul Arhitecților este o zonă aflată în continuă dezvoltare și era normal ca să amenajăm pentru copiii de aici o școală și o grădiniță”, declara primarul Gheorghe Huja, după ce consilierii locali au aprobat achiziția terenului.

Totodată, Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu a demarat un proiect de ridicare a unei grădinițe cu program normal, destinată unui număr de cel puțin 100 de copii. Grădinița este finalizată, fiind în curs de acreditare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus