Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Investiții de peste 300.000 de lei în dotarea Facultății de ȘAIAPM din Sibiu

Investiții de peste 300.000 de lei în dotarea Facultății de ȘAIAPM din Sibiu

Conducerea Universității Lucian Blaga din Sibiu anunță într-un comunicat de presă remis joi că a dat în folosință două laboratoare modernizate din cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, suma investită ridicându-se la 318.000 lei.

Este vorba despre Laboratorul de Chimie-Fizică și laboratorul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului

”De aceste laboratoare moderne se vor bucura peste 170 de studenți din cadrul a trei facultăți – Inginerie, Științe și ȘAIAPM –, precum și cadre didactice implicate în proiecte de cercetare. Lucrările de modernizare au fost finanțate din donația Hasso Plattner, respectiv din bugetul de investiții al ULBS”, spun oficialii universității.

Investițiile în Laboratorul de Chimie-Fizică au constat în lucrări de modernizare, fiind refăcute pardoselile, instalațiile sanitare și rețeaua electrică, lucrări de zugrăvire, inclusiv achiziția de  mobilier nou. În cadrul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului au fost achiziționate aparate și consumabile pentru realizarea unei linii de echipamente pentru analize moleculare în domeniul plantelor, în special al plantelor de cultură și rudelor sălbatice, absolut esențiale pentru asigurarea securității alimentare pe termen lung.

Dintre echipamente achiziționate și puse astfel la dispoziția cercetătorilor și studenților menționăm: un aparat PCR de ultimă generație Eppendorf Mastercycler și Pompă PCR, un aparat de electroforeză vertical dual gel pentru ADN, și altul Sigma-Aldrich® MSCHOICETRIO orizontal pentru ADN, o hotă în flux laminar Biohazard, Labtech pentru manipularea în siguranță a probelor cu acizi nucleici, un transluminator de tip microDOC compact cu citire în UV pentru gelurile cu ADN și un microscop cu contrast de fază pentru cercetare Olympus necesar studiilor complementare de citogenetică cu sistem de fotografiere digitală.

„Modernizarea infrastructurii de învățământ și cercetare – a declarat prof. univ. dr. ing. Camelia Sava, decanul Facultății de ȘAIAPM – reprezintă o direcție esențială de acțiune a conducerii facultății și a universității, pentru a le putea oferi studenților cele mai bune condiții de studiu, iar cadrelor didactice condiții optime de cercetare.

„Investițiile în asemenea laboratoare constituie o prioritate pe termen scurt și mediu pentru ULBS. Științele de tip experimental nu pot să se dezvolte în lipsa unei astfel de infrastructuri. Cercetarea în flux de echipamente este una dintre cele mai costisitoare, dar este în acest moment una de vârf în lume, tocmai de aceea și laboratorul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului va continua să se dezvolte pentru a deveni competitiv și pentru a putea implementa proiecte de cercetare,” a declarat dna Conf. univ. dr. Mihaela Antofie, directorul Centrului de Cercetare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 813

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus