Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Proiectul centurii-sud, cerut a fi modificat. Pentru prima dată, primarii din jurul Sibiului s-au întâlnit să își armonizeze PUG-urile

Proiectul centurii-sud, cerut a fi modificat. Pentru prima dată, primarii din jurul Sibiului s-au întâlnit să își armonizeze PUG-urile

Consiliul Județean Sibiu a reușit, în premieră pentru această parte a țării, organizarea unei întâlniri între administrațiile Sibiului și localităților limitrofe pentru a discuta despre corelarea planurilor urbanistice generale ale fiecărei localități. Centura ocolitoare sud a fost printre subiectele abordate.

Întâlnirea a avut loc vineri dimineața, la sediul Consiliului Județean. Conform organizatorilor, alături de reprezentanții administrației județene au participat primarii din Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Șura Mare, Șelimbăr, Roșia, însoțiți de arhitecții șefi și responsabilii pe urbanism din primării. Totodată, la întâlnire au participat și reprezentanții societăților angajate de fiecare primărie pentru actualizarea planurilor urbanistice. Din partea Cisnădiei, însă, nu a participat nimeni din cauza izolării ca urmare a unor cazuri de Covid-19.

Notă: După publicarea articolului, autoritățile au anunțat că la ședință a participat, în format on-line, și arhitectul șef al orașului Cisnădie.

Citește și Noul PUG al Sibiului: să crească regimul de înălțime al blocurilor de la patru la șase etaje?

”Scopul reuniunii a fost acela ca toți cei implicați în elaborarea PUG-urilor și autoritățile coordonatoare să aibă cunoștință ce face fiecare UAT, astfel încât dezvoltarea teritoriilor să fie una integrată, știut fiind că aceste documente urbanistice vor marca deciziile care se vor lua în următorii mulți ani”, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Aplicat: centura ocolitoare sud

Printre subiectele aplicate despre care au discutat autoritățile a fost centura ocolitoare sud a Sibiului, care va traversa teritoriul administrativ al mai multor localități. Cei de la societatea Beta-Cops, angajați să realizeze studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare, au prezentat variantele avute în vedere pentru această investiție ”astfel încât fiecare UAT pe raza căruia va traversa centura ocolitoare să o cuprindă în PUG”.

Primarii s-au arătat foarte interesați de acest proiect, pe care l-au cerut armonizat și conform intereselor comunităților pe care le reprezintă. ”Marți ne întâlnim pe teren. Sunt câteva puncte asupra cărora trebuie să discutăm la fața locului”, a arătat Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian.

Citește și 1,36 miliarde de lei, primul preț estimat pentru Centura Sud. Preț de 4 milioane de euro/kilometru

La fel, observații a avut și primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan. ”Cea mai recentă variantă a acestei centuri ocolitoare nu prevede descărcare pe drumul județean care merge înspre Păltiniș. Acest lucru cred că ar trebui modificat, de aceea ne vom revedea marți pentru a găsi soluțiile de racordare a acestui drum către Rășinari la viitoarea centură ocolitoare”, a arătat primarul comunei Rășinari.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, arată că aceste întâlniri vor continua. ”Echipele care lucrează la elaborarea sau actualizarea PUG-urilor știu acum mai multe despre ce face fiecare, despre ce intenționează Consiliul Județean Sibiu în privința variantei ocolitoare și vom programa întâlniri zilele următoare pentru a discuta punctual cu fiecare UAT, cu specialiști din Direcția Tehnică a CJ Sibiu și echipa contractată de primării pentru realizarea PUG. Doresc să ne revedem cu soluții pentru un viitor al zonei pe următorii  100 de ani”, spune Cîmpean, potrivit comunicatului remis redacției Turnul Sfatului.

Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4223

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibian SB

Acum 7 luni

Evident ca de pe centura vieții trebuie sa poti cobora intr-un giratoriu care sa fie amplasat pe linia dreapta care duce la intrare in Rasinari, probabil undeva după ce treci linia de tramvai (deci catre Rasinari, Platoș, Păltiniș). Cu adevărat retard cel care nu a gandit din start asa ceva, pt ce merge la munca respectivu...?? Acolo din ce se stie pana acum, centura vine prin toata lunca (deci ii cam termina pe toti care au case pe langa ea sau intenție de construit), apoi iese langa vila alba cubica care e pe stanga dupa ce iesi din padurea dumbrava spre rasinari, oricum il va afecta (si pe el si pe cei de langa el și de peste drum), apoi ii va afecta pe toti din Tropinii noi si vechi, asta discutând strict de porțiunea asta. Pe alte portiuni, cam la fel sta treaba (arhitecților de ex), nu vrei sa stai langa o sosea de asta cu 4 benzi si separator de beton pe mij, pe care se circula cu 120 probabil. Asadar, e cat se poate de clar ce tara de imbecili suntem, șpăgari, etc, ca sa nu fi in stare sa gândești asa ceva din anii 90 si sa aștepți 30 ani dupa revoluție ca sa stabilești traseul. Si daca nu o faceai, macar traseul il bateai in cuie si stiai unde sa mai dai autorizatie de construcție case si unde nu. Dl primar Bucur, cand faci si matale asfaltu pe cele 2 străzi principale din Rasinari?? E jenant ce țiganie ai făcut, asfalt prost, turnat stramb, gauri la canale, nemarcat, necuratat (probabil spaga a fost super groasa ca sa inchizi ochii la o asemenea lucrare). Comuna super tranzitata, e jenant așadar. De râul ala imputit (imputit de catre consatenii tai care deversează in el ce vrei matale), cand te ocupi? Sau n-ai legislatie? Dna Campean, o tinem asa cu poveștile si la centura asta? Ca deja sunt ani de cand doar povestim, mai stam decenii pana o facem de chiar, sau?
Raspunde

Sibian SB

Acum 7 luni

Aaa, si ca sa nu uit, ca o simpla completare, pt cititorii mai tineri ai TS, pt trolii care trăiesc in lumea lor corupta, si altii : ciuma rosie psd = pnl =usr=aur=sașii =udmr si altii. Toti sunt aceeasi mizerie corupta, daca legea nu are grija de ei sa ajungă unde le e locu (la gunoi), sper ca macar Dumnezeu si vreo divinitate sa vada de ei, cu toti spagarii din judetu asta, sa isi ia ce merita. Si candva, dupa ce scapam de gunoaiele astea, sa incepem si noi sa aplicam aici ceea ce tarile civilizate din vest si nord europa aplica de f multă vreme încoace. Succes la sedintele cu centura in anii ce vin, nu uitati de panglică cand mai luati vreo hotărâre cu amicii, doamna Câmpean.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 7 luni

Pai si primul meu comentariu? Aloo, redacția..

Raspunde

Sibian SB

Acum 7 luni

Ok redacția, vad ca ati publicat cu mare întârziere si primul meu comentariu. Ideea mea e următoarea, ca mesaj pt toti din redacție - daca vreti sa ne lasati sa comentam la un articol, e ok, pare o tara libera asa. Dar daca ne lăsați, atunci obligatoriu mesajele noastre trebuie postate imediat la articol, fara "întârzieri" care sunt poate fortate, câteodată. Cand articolul ajunge la fundul publicației, nu mai citește nimeni nici articolul si nici comentariile si atunci cei care consideram util sa transmitem un mesaj, ne pierdem defapt timpul. Asadar, sper ca sunteți de acord cu mine, ori postați toate comentariile imediat si lasati oamenii sa dezbata, ori atunci nu mai postați niciunul si terminam cu părerile. Totodată, daca dvs ca jurnalisti, aveti comenzi/interese politice si in fc de asta adaugati sau nu, mai devreme sau mai tarziu sau deloc anumite comentarii, atunci suta la suta v-ati greșit meseria si e bine sa lăsați pe altii, altfel publicația TS va ajunge si ea la gunoi, ca altele din ultimii 32 ani din țara asta. Sper sa nu va simțiți jigniti, mesajul meu e pt toata redacția, asta zic eu ca e cinstit într-o țară democratica (atat cat e ea deocamdată). Daca comentariile mele câteodată deranjează, poate sunt bune sau proaste, asa cum sunt si ale altora aici, gen elzorab trolul de serviciu, contra, noname, sau a altora, asta e, toate trebuie postate repede si cred ca si redacția e mai câștigată asa. Mulțumesc pt înțelegere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus