Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Gen. lt. Tomiță-Cătălin Tomescu, comandantul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO, trecut în rezervă

Gen. lt. Tomiță-Cătălin Tomescu, comandantul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO, trecut în rezervă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a generalului-locotenent - cu trei stele Tomiţă-Cătălin Tomescu din Ministerul Apărării Naţionale, la 28 februarie, se arată într-un comuncat al președenției.

Din 2020 Tomiţă-Cătălin Tomescu este împuternicit la comanda Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), de la Sibiu.

General-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, comandantul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO de la Sibiu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului în octombrie 2021 că noua structură militară din Sibiu va schimba în bine fața orașului nostru în următorii ani.

În prezent sunt în desfășurare mai multe investiții majore în Sibiu, printre care și cele de pe Calea Dumbrăvii, care vizează viitorul sediu al Comandamentului NATO. Despre acestea, Gral-lt. Tomiță-Cătălin Tomescu spune că vor duce la ”îmbunătățirea aspectului și bunăstării orașului”.

Citește și Gen. lt. Tomiță-Cătălin Tomescu, șeful Comandamentului NATO: Sibiul nu va deveni o țintă, din contră, acest comandament aduce un plus semnificativ de siguranță

Pe 28 mai 2021, şeful statului l-a înaintat pe Tomiţă-Cătălin Tomescu în gradul de general-locotenent cu trei stele.

Citește și Ministrul Apărării: Comandamentul NATO de la Sibiu va fi complet operaţional în 2024

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

1

Acum 7 luni

Asta oare pe cine a deranjat ?
Raspunde

Adrian

Acum 7 luni

Am o corectie la titlu. Gl.lt. Tomescu nu "a fost trecut in rezerva", ci trece in rezerva in conditiile implinirii varstei prevazute de lege pentru trecerea in rezerva, potrivit anului nasterii si gradului detinut. Termenul "trecut in rezerva" refera de obicei un militar care a fost obligat, din varii motive independente de vointa lui, sa treaca in rezerva. Am avut onoarea sa lucrez sub comanda Domnului general ( da cu "d" mare) si pot spone ca este on om deosebit, un profesionist desavarsit si dedicat, cu o cariera de exceptie si de un patrotism pe care in ziua de astazi il vedem din ce in ce mai rar. Ii urez bun venit in randurile pensionarilor militari si "Pensie lunga"!
Raspunde

Sdgfdfgh

Acum 7 luni

inca un general de hartie fara sa fi participat la nici un conflict armat si care acum ca se impute treaba da bir cu fugitii sa se bucure de pensia grasa pe care o va avea... vai si amar de ea armata ce este in romania...
Raspunde

Marian

Acum 7 luni

Te contrazic postacule Sdgfdfgh! A fost in cdt-ul misiunii Ro in Irak inaintea actualului prim-ministru caruia i-a fost sef direct multi ani de zile! Daca macar citeai atent parcursul acestui general nu mai..... generalizai.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus