Joi,
29.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Ministerul Educaţiei: În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar

Ministerul Educaţiei: În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar şi, implicit, a numărului de clase şi unităţi cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul semnificativ descendent pentru a doua săptămână consecutiv, a anunţat luni Ministerul Educaţiei.

Astfel, conform raportărilor centralizate, potrivit Agerpres, la finalul săptămânii trecute 33 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 883 de clase/grupe funcţionau în sistem online.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la finalul săptămânii trecute 10.818 elevi şi preşcolari erau pozitivi COVID-19 (0,4%) şi 2.663 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar erau pozitive COVID-19 (1%).

"În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 14 -18 februarie au fost raportate 2.069 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 1.299 (63%) au fost confirmate RT-PCR, 492 (24%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 278 (13%) de teste nu există răspuns la data raportării", precizează aceeaşi sursă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus