Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
10°C

O familie cu doi copii va plăti 240 de lei pe zi să facă plajă și să se joace la Lacul lui Binder. Primăria anunță prețurile

O familie cu doi copii va plăti 240 de lei pe zi să facă plajă și să se joace la Lacul lui Binder. Primăria anunță prețurile

Primăria Sibiu a lansat consultării publice taxele pe care le va percepe la Complexul de agrement Lacul lui Binder. O familie cu doi copii între 3 și 14 ani va plăti 240 de lei pentru accesul la zona de plajă și locul de joacă pentru o zi întreagă.

La mai bine de doi ani de la termenul inițial de dare în utilizare a zonei de agrement Lacul lui Binder, administrația locală a pus în consultare publică lista taxelor de utilizare a complexului.

Taxele sunt împărțite pe patru categorii. Prima, cea de acces la plajă, prevede taxarea unei zi de plajă cu 15 lei pentru adulți, cinci lei pentru copiii sub 14 ani, pentru cei sub trei ani accesul fiind gratuit. Taxa ”include accesul la plajă (șezlong în limita disponibilității), zonă îmbăiere, zonă relaxare și plajă gradene verzi, terenuri de volei pe nisip, promenadă perimetrală și pontoane”, după cum se arată în proiectul supus consultării publice.

În zona dinspre strada Tractorului unde a fost amenajată plaja artificială și zona de îmbăiere va fi amplasat și un loc de joacă plutitor. Accesul la acesta va fi făcut în baza achitării altor taxe: 70 de lei pe zi sau 35 de lei pe oră pentru adulți, 50 de lei pe zi sau 25 de lei pe oră pentru copiii sub 14 ani. În cazul în care sibienii care achită doar o oră doresc să mai petreacă la locul de joacă o oră extra, pentru aceasta vor fi taxați cu 20 de lei, indiferent de vârstă. De precizat că cei care achită aceste taxe beneficiază, evident, și de accesul la zona de plajă.

Citește și Schimbarea la față a Lacului lui Binder. Prima plajă artificială din oraș

Lucrările la Lacul lui Binder s-au încheiat anul trecut

1.400 de lei abonamentul pentru schi nautic sau wakeboarding

Printre noutățile pe care le aduce Complexul Lacul lui Binder sunt și instalațiile pentru schi nautic și wakeboarding. Există două astfel de instalații: una principală, sub formă circulară și cu o lungime de aproximativ 450 de metri, pe care o pot folosi în același timp cinci persoane (instalația are cinci puncte de prindere). Cea de-a doua instalație este destinată celor care vor să învețe să schieze pe apă ori să folosească placa de wakeboard și are o lungime de aproximativ 100 de metri. Poate fi utilizată în același timp de două persoane.

70 de lei este taxa propusă pentru utilizarea instalației principale. Pentru două ore, taxa propusă este de 105 lei, iar pentru o zi întreagă – 140 de lei.

Cei interesați pot alege și una din cele două variante de abonament. Prima costă 350 de lei și oferă zece ore de acces de marți până vineri. Cea de-a doua costă 1.400 de lei și oferă acces pe întreg sezonul (care va începe la 1 aprilie și se va încheia pe 31 octombrie).

Cei care plătesc aceste taxe și abonamente primesc și vestă de salvare și cască de protecție, fiind inclus și accesul la zona de plajă.

Cea de-a treia categorie de taxe propuse este pentru închirierea de echipamente pentru sporturile care pot fi practicate la Lacul lui Binder. Schiurile nautice, placa de wakeboard, wakeskate-ul sau kneeboard-ul vor putea fi închiriate cu 15 lei pentru zece minute, cu 40 de lei pentru o oră și cu 55 de lei, pentru două ore. Echipamentele pot fi închiriate și pentru o zi întreagă dacă cei interesați plătesc 60 de lei și fac o rezervare prealabilă în acest sens.

Pe lista echipamentelor de închiriat mai apar costumul de neopren (25 de lei ora), SUP-ul (stand up paddle, placa pe care vâslești din picioare – 25 de lei ora) și caiacul (tot 25 de lei ora).

Roți blocate pentru rău platnici

Cea de-a patra categorie de taxe propuse pentru Complex include taxa de parcare, de trei lei pe oră sau 0,70 de euro la care se adaugă TVA pentru cei care plătesc prin SMS. Pierderea tichetului de parcare va fi taxată cu 50 de lei, iar cei care ocolesc plata și li se blochează roata vor avea de achitat o taxă de 100 de lei pentru deblocare.

Accesul în Complex va fi făcut cu ajutorul unor brățări – pierderea unei astfel de brățări va fi taxată cu 39 de lei.

Cei care vor vrea să pescuiască în Lacul lui Binder vor plăti 20 de lei pentru două ore jumătate, fiind disponibile două intervale orare: 07:00 – 09:30 și, respectiv, 20:30 – 23:00. 

În fine, cei care vor dori să organizeze evenimente sportive vor avea de plătit o taxă de 100 de lei pe oră.

Citește și Primăria se reapucă de Lacul lui Binder. Crește bugetul și reduce proiectul

Mai ieftin decât la alții

Taxele propuse de Serviciul public de administrare a bazelor sportive și de agrement din cadrul Primăriei Sibiu au fost raportate la cele percepute de alte zone similare. Iar conform analizei de piață care însoțește proiectul de hotărâre suspus consultării publice, taxele pentru zona de plajă sunt mai mici decât cele percepute la Ocna Sibiului sau la ștrandurile din Sibiu ori Avrig.

În ceea ce privește accesul la locul de joacă plutitor, taxele propuse pentru acesta au fost comparate cu cele de la JT Watersports din Mamaia. Pentru schi de apă și celelalte sporturi au fost comparate prețurile unor complexe similare din Mamaia, București și Timișoara.

4 martie 2022 este termenul limită până la care Primăria Sibiu așteaptă eventualele sugestii sau opinii referitoare la taxele propuse pentru Lacul lui Binder. Acestea pot fi trimise prin mail (pms@sibiu.ro) sau depuse în format scris la sediul administrației locale.

Promis de acum două veri

Era luna mai 2018 când Primăria Sibiu semna primul contract pentru proiectarea și execuția complexului de agrement Lacul lui Binder cu cei de la Construcții SA, pentru suma de 10,86 de lei, cu tot cu TVA. Decembrie 2019 a fost primul termen de finalizare prevăzut în contract, termen prelungit până în august 2020. Lună în care, cu lucrările aduse la un procent de aproximativ 80%, contractul a fost considerat de ambele părți drept încheiat la termen.

Scoasă din nou la licitație, lucrarea a fost încredințată spre finalizare sibienilor de la Modular Plus (inițial subcontractori ai celor de la Construcții SA), pentru suma de 5,38 de milioane de lei, cu TVA inclusă. Contractul a fost semnat în mai 2021, având drept termene cinci luni pentru finalizarea lucrărilor și alte trei luni pentru obținerea avizelor ISCIR necesare.

Fondurile au fost alocate din bugetul local.

Consultă aici, în format integral, proiectul de hotărâre referitor la taxele de acces la Lacul lui Binder

Sursa foto principală: Facebook / Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

35 comentarii

Poplacean

Acum 7 luni

oamenii astia chiar isi bat joc d noi?alesii nostrii

Raspunde

Adina

Acum 7 luni

Da, isi bat joc pentru ca pot si pentru ca sunt lasati.
Raspunde

Adina

Acum 7 luni

De ce sa nu coste 500 lei? Sau 1000 lei? Sau mai bine 1500, sa stim o treaba! Sibiul se transforma usor dar sigur intr-un oras jenant....
Raspunde

No name

Acum 7 luni

Isi permit sa te si vaccineze, te mai miri daca isi bat joc cu niste taxe la distractie?
Raspunde

Ion

Acum 7 luni

apa asta arata mizerabil in aceasta fotografie. Parca ar fi acoperita cu matasea broastei. Preturi cam piperate, iar spatiul cam restrans. Nu mai faceti comparatii cu alte orase, caci fiecare locatie arata altfel si ofera altceva.
Raspunde

Costel Von Klitoris

Acum 7 luni

***. N-as da nici 5 lei sa merg acolo, sincer. Auzi ca taxa acces plaja...pai aia e plaja ?!

Raspunde

Radu

Acum 7 luni

Adică, primăria investește banii contribuabililor, și acum vor tarife mai mari că privații? Merita dați în judecată pentru abuz! Nu e posibil că un loc public să fie la un astfel de preț ținând cont de nivelurile de salarii. Aici ar trebui să aibă acces și persoane cu salarii minim, căci doar sstatul decide că se poate trai cu 1400 pe luna
Raspunde

Alexandru

Acum 7 luni

@Radu Și dacă a investit din banii contribuabililor trebuie să fie gratis? Adică de acum înante toate costurile de întreținere(angajați, curățenie, reparații) să fie plătite tot din banii contribuabililor? E fain în socialism? Eu zic că și la hotelurile de 5 stele trebuie să fie cu acces gratuit pentru cei cu salarii mici, că din nou, socialism! Cred că investiția asta este una proastă, făcută într-un lac murdar. Indiferent de prețurile practicate acolo sunt sigur că o să fie subvenționată pentru că nu poți susține la Sibiu un asemenea loc(maxim 40 de zile cu vreme de plajă și într-o zonă de periferie). De aici până la a spune că o taxă de acces cu sezlong înclus de 3 euro/adult și 1 euro/copil PE ZI este mult...pffff! A, vrei fițe, ski nautic și SUP, păi plătește neică.
Raspunde

Hhj

Acum 7 luni

Foarte scump.
Raspunde

Tupeu de borfasi !

Acum 7 luni

cum sa ceara bani pentru ceva realizat din bani publici , adica din banii nostri ???? In ce lume paralela traiesc nesimtitii astia tupeisti care sunt platiti din banii nostri ?? orice servicu oferit din investitii realizate din bani publici trebuie sa fie gratuit. Taxa pentru acces la plaja pe domeniul public? Pai de ce nu taiati bilete si la intrarea in subarini primate ordinare ce sunteti ?
Raspunde

Contra

Acum 7 luni

Cu banii aia te duci in Antalya...
Raspunde

Alex

Acum 7 luni

Cea mai tare e aia cu pescuitu printre scki nautic
Raspunde

Luc

Acum 7 luni

Ce e cu preturile astea? Se presupune că este ceva pt locuitori, un loc unde sa iesi, de asta atâta tevatura de atatia ani? Si ce se va face cu sacul de banii luat de la naivi? Locul de joaca plutitor pare o gluma seacă, iar la pret zici ca esti in Disneyland..
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 7 luni

Nu vreau sa tai elanul Primariei Sibiu, dar chiar nu mi-as putea imagina ca as putea merge cu familia la plaja in Tiglari.. E ok ca au curatat zona, e ok de privit pe geamul masinii cand esti in trecere spre Tineretului, in vizita pe la cineva, dar mai mult chiar nu as putea. Acolo e zona crepusculara fratilor, acolo va fi raul Gange pentru vecinii de la blocuri. Auzi, zona de imbaiere.. bine ca nu e numita zona de inmuiere. Chiar amuzanti astia de la Primaria Sibiu.
Raspunde

Flo

Acum 7 luni

Taxa intrare Lacuri Ocna - 30 lei, dar orice localnic cu buletin din Ocna Sibiului are intrarea GRATUITA!!! Asa ar fi normal si pt Binder, sa pot merge la plaja gratuit si sa platesc doar alte servicii. Parcare 3 lei ora iar in zona 0 e 2 lei ora, simt ca cineva imi baga mana in buzunar...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 7 luni

Iar s-a umplut de de-ăia care vor moca
Raspunde

Popa

Acum 7 luni

Iar ai aparut, piaza rea?! Piei!
Raspunde

Carcotel

Acum 7 luni

Presimt ca o sa fie pustiu...sau plin de coca :)))
Raspunde

Pop

Acum 7 luni

Ce clickbait ai tras Traiane
Raspunde

Traian D.

Acum 7 luni

Bună ziua. În lista de taxe dată publicității de către Primărie există ca poziții distincte accesul timp de o zi la locul de joacă plutitor și la plajă pentru adulți (70 de lei de persoană) și copiii între 3 și 14 ani (50 de lei de copil). Prin urmare, dați-mi voie să vă contrazic referitor la click-bait.
Raspunde

Mihai

Acum 7 luni

Dacă mergi la un spa, întrarea cu 70 lei de exemplu, pui și prețul la masaj de 300 pentru o familie și 100 acces la sala de sport? Sau mergi linistit la spa și te bucuri de ziua respectiva? C
Raspunde

Mariposa Unghii cu jel

Acum 7 luni

Am fost cu prietenele mele si iubitii nostri la Ibiza, Tenerife, Maldive si Paralia, dar nicaieri nu este ca la noi, la Binder Luxury Resort! Sper ca numarul locurilor special amenajate pentru gratar sa fie suficient pentru a intampina dorintele de relaxare ale tuturor impatimitilor dupa lux!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 7 luni

Ai fost cu cocalarii?
Raspunde

Gheo

Acum 7 luni

poate cu tramvaiul la curmatura
Raspunde

Mihai

Acum 7 luni

Titlu e cumva tendentios, adica pune suma aia sa ai ce injura. Pana la urma ai in oras o zona de plaja, daca vrei, cu 15 lei pt adulti si 5 pt copii, pentru toata ziua. Oare chiar este o suma sa nu si-o poate permite oricine? In plus, cineva trebuie sa intretina locul, sa ne putem bucura zi de zi de acel loc. Restul de activitati, o ora locul de joaca e 35 de lei pt adulti si 25 pt copii, daca vrei odata sa te desfasori nu e un capat de tara. 25 lei e si 10 min de schi nautic, daca te tenteaza odata. In Mall cu masinuta electrica pt copii mici, 3 minute e 10 lei, si e un mare fâs! Concluzia mea este ca e loc pentru toata lumea si poti intra sa te bucuri de loc, daca te tenteaza! Zile faine tuturor!
Raspunde

Birtu

Acum 7 luni

Astia de la primarie sint nebuni , acum o sa ne invadeze o multime de oameni din cauza ca preturile sint foarte mici, cei care mergeau la Mamaia or sa vina aici din cauza calitatii servicilor si a preturilor foarte competitive. Sper sa isi faca aprovizionarea cu caviar si sampanie!
Raspunde

Din.sibiu

Acum 7 luni

Puteau sa faca o comparatie cu complexul de la Mures (Weekend), care la fel, este in administratia primariei. acolo intrarea pentru adulti a fost 5 lei, apoi 7 lei, termen de comparatie nu exista,dati o geana pe net, cine nu stie, va veti convinge singuri. din nou si din nou Frau Fodor demonstreaza ca habar nu are ce inseamna administrarea unui oras, ce se vrea a se compara cu orasele mari.
Raspunde

Mariana

Acum 7 luni

Multumim mult primariei ca "s-a gandit " si la pensionari de a introdus aceeasi taxa ca la categoria de adulti. In strainatate pensionarii au numeroase reduceri nu numai la locuri de agrement. Dar acolo au pensii decente, isi pot permite , pe cand la noi pensionarii au ajuns sa moara de foame si sa nu-si mai cumpere medicamente din lipsa de bani. Ce ziceti doamna primar ?
Raspunde

Și cu leul și cu mia

Acum 7 luni

Manipulare ca să vorbim rău de Primărie, că e la modă. Din ce citesc eu accesul la ștrand costă 15 lei și 5 lei pt copii sub 14 ani, deci o familie cheltuie în jur de 40 de lei să meargă la baie și la plajă. Nu scrie nicăieri că trebuie să intri la locul de joacă special sau să faci ski nautic. După logica asta proastă a voastră, atunci o zi de mers la mall ar costa o familie 4.000 de lei. Huo, băi, lumea e scârbită de atâta trolleală.
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 luni

La Oradea e 70 de lei pe zi, accesul în Aquapark Nympheea... adică spa, tobogane, tot felul de piscine încălzite și altele... La Therme în București e 70 de lei 4,5 ore și 90 de lei toată ziua. Și e Therme frate. E frumos. Ai locuri de parcare. Ai dușuri, vestiare, chestii încălzire, șezlonguri și te miri ce. Noi avem un lac cosmetizat, care e foarte bine ca s-a făcut și 70 de lei intrare. Sunt singurul care cred ca e bătaie de joc? Doooooaaaamne ca abia aștept s-o debarcam pe *** asta incompetenta. N-are tupeu sa mai candideze odată...

Raspunde

Patri

Acum 7 luni

sa dau un EZEMPLU si de afara?aqua park linga rimini-40 eur/zi all inclusive,2 adulti cu 1 copil,discount 30% da acolo nu e sibiu
Raspunde

Alex

Acum 7 luni

Cine naiba merge sa dea banii ăștia pe lacul lui Binder???? Acuma pe bune.... In câțiva ani o sa fie în paragina pe acolo sigur
Raspunde

Rosu

Acum 7 luni

Io creca voi nu cititi decat titlul. E 15 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii. Am impresia ca toti petrec concediile la "ol inclif". E simplu: nu-ti permiti, stai acasa. Io nu stiu cum si-or scoate banii aia cu gastronomia, sarantocii din Sibiu vor manca si bea din straita, sunt sigur.
Raspunde

Nuțîca

Acum 7 luni

Era și cazul să fie terminat proiectul ăsta odată..... La fel ca și Stadionul, care durează, durează și iar.... durează, investiția la noi, românii, trebuie, dacă se poate să fie amortizată ieri

Raspunde

Robin Hood

Acum 7 luni

Stați acasă. E mai fain când nu e aglomerat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus