Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Un nou hotel va fi ridicat lângă Calea Dumbrăvii. 25 de locuri de parcare

Un nou hotel va fi ridicat lângă Calea Dumbrăvii. 25 de locuri de parcare

Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

Noul hotel cu 20 de camere va fi ridicat pe un teren în suprafață de 1.881 de mp, pe strada Mărășești la nr. 5-7. În prezent aici funcționează o spălătorie auto. Conform proiectului de hotărâre, noul hotel al Bliss SRL va avea regim de înălțime subsol, parter, etaj și etaj retras, înălțimea maximă admisă fiind de 12 metri.

Accesul pietonal și auto se va face dinspre strada Mărășești. ”Se vor asigura un total de 25 locuri de parcare necesare pentru funcţiuni de turism (hotel) şi alimentaţie publică”, se arată în documentul aflat pe agenda consilierilor locali. De asemenea, ”conform soluţiei de mobilare se propune amenajarea în interiorul parcelei a unei suprafeţe verzi şi plantate pe un teritoriu reprezentând cel puţin 30% din cuprinsul parcelei”.

Noul hotel în consultare publică

În vara anului trecut noul hotel din vecinătatea Căii Dumbrăvii s-a aflat în consultare publică, Primăria Sibiu invitând cetățenii să își exprime punctul de vedere cu privire la noua investiție.

La momentul respectiv investitorii promiteau că proiectul lor va duce chiar la creșterea spațiilor verzi din zonă.

”Amenajarea parcelei propune să contribuie la dezvoltarea spațiilor verzi printr-o amenajare peisageră care prevede suprafețe verzi amenajate de peste 564 de mp (30%), suprafața verde fiind mult mai mare față de suprafața existentă (254 mp – 14,11%). În această parte a orașului poluarea – chimică, fonică, vizuală – este redusă, iar imobilul propus nu ridică probleme speciale de mediu, având în vedere că activitățile pe care le înglobează nu implică riscuri ecologice. Noile corpuri propuse se vor încadra în clasa energetică A/A+, având un impact minim asupra mediului. Clădirea va dispune de texturi și materiale «calde». Se dorește găsirea unui mod cât mai abil de integrare volumetrică, ținându-se cont atât de caracterul modern al materialelor folosite, cât și de proporția generală a noului obiect creat”, era precizat în memoriul anexat planului urbanistic de detaliu, elaborat de estudio, societate de arhitectură din Cluj-Napoca.

Consultă aici Memoriul de prezentare al PUD-ului elaborat

Planșa de reglementări urbanistice propuse

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Mircea

Acum 7 luni

" în apropierea a Căii Dumbrăvii"... Platiti mai un corector, ca va faceti zilnic de rusine...

Raspunde

Traian D.

Acum 7 luni

Mulțumim pentru observație, am corectat.
Raspunde

Mariposa Unghii cu jel

Acum 7 luni

Sibiul are nevoie in fiecare cartier de 10-15 hoteluri de lux in care sa vina turistii si sa se bucure de minunatiile Sibiului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard Lomotă

Acum 7 luni

Aprobați și ridicați acest Hotel. Avem nevoie de o altfel de arhitectură a Sibiului .
Raspunde

Un sibian

Acum 7 luni

deocamdata numai vorbe si povesti!!!
Raspunde

Borbil Ioan

Acum 7 luni

Rog consilierii locali să vină pe strada Muncel să se pronunțe în legătură cu garajele și punctul de colectare a gunoiului din fața Societății Apă Canal. Mulțumesc
Raspunde

Ion

Acum 7 luni

Chiar vom crede ca acest hotel se multumeste cu S, P,E, ER ?! Primaria Sb a acceptat tot felul de constructii pe langa proiectul aprobat si proprietarii si-au facut pofta ce-au poftit. Sa va dau numai 2 exemple -hotel Roberts, hotel Golden Tulip ( care nu are locuri de parcare proprii !!!), etc. A platit cineva din primarie acceptarea unor astfel de porcarii ?! Si aici va fi la fel. Stati aproape ! Firma Bliss are actionar important pentru primarie.
Raspunde

Eddy Merckx

Acum 7 luni

Felicitări, excelent comentariu ! Subscriu.
Raspunde

Bambolero

Acum 7 luni

credeam c-au dispărut aplaudacii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus