Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Scoţia renunță la sistemul „paşapoartelor” de vaccinare obligatorie. Urmează și alte relaxări

Scoţia renunță la sistemul „paşapoartelor” de vaccinare obligatorie. Urmează și alte relaxări

Scoţia va renunţa de luni la sistemul „paşapoartelor” de vaccinare obligatorie anticoronavirus, a anunţat marţi premierul scoţian Nicola Sturgeon, scriu cei de la Agerpres. Este de aşteptat ca şi alte restricţii să fie ridicate din martie.

Nicola Sturgeon a menţionat că ridicarea restricţiilor va avea loc în ipoteza că "nu au loc evoluţii adverse semnificative" în lupta împotriva virusului.

Dar, deşi cerinţa legală de a purta mască în anumite locuri va fi ridicată din martie, guvernul Scoţiei - una din cele patru naţiuni ale Regatului Unit - va continua să "recomande puternic" cetăţenilor să folosească protecţii pentru faţă.

De asemenea, guvernul scoţian va "continua să le ceară celor testaţi pozitiv pentru COVID-19 să se izoleze pe perioada recomandată", acest gest reprezentând "una din cele mai fundamentale apărări de care dispunem", a spus ea.

Precizările sale vin după ce în ajun premierul britanic Boris Johnson a confirmat că de joi cerinţa de izolare impusă celor testaţi pozitiv va fi anulată în Anglia, iar din aprilie se va renunţa şi la testarea gratuită universală.

În acest sens, Sturgeon şi-a exprimat "nemulţumirea faţă de poziţia guvernului Regatului Unit", afirmând că va cere clarificări de la Ministerul Finanţelor dacă va continua să asigure fondurile necesare sau aceste fonduri trebuie "luate din altă parte din bugetul sănătăţii".

Nicola Sturgeon a spus că guvernul scoţian va încerca să continue furnizarea de teste gratuite pe termen mai lung, "considerând că acestea trebuie să rămână gratuite cât timp guvernul recomandă testarea".

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Aci Duțu

Acum 2 ani

și noi o să ne permitem, când ajungem la 90% grad de vaccinare
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Lasati oamenii sa se distreze, mai terminati o data cu boala lui Calache, dati pe globala si gazele de sera, veti fi mai credibili o perioada, dupa care ar fi cazul sa recunoasteti JURNALISTILOR, cat ati primit de la guvern ca sa comunicati zilnic despre Calache.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus