Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Studenții Academiei Forțelor Terestre vor ajuta la refacerea a 400 de km de trasee montane

Studenții Academiei Forțelor Terestre vor ajuta la refacerea a 400 de km de trasee montane

Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu va asigura resursele umane necesare pentru îndeplinirea unuia dintre obiectivele programului Anii Dumeției: acela de a reface 400 de km de trasee montane.

Județul Sibiu, Asociația județeană de turism și Academia Forțelor Terestre vor semna un parteneriat ”prin care va fi asigurată și mobilizată resursa umană necesară (una din atribuțiile Academiei) și se vor putea realiza acțiunile prevăzute în Planul de acțiuni și de activități pe anul 2022”. Potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului Județean Sibiu elaborat în acest sens, pentru anul în curs programul Anii Drumeției are în vedere patru obiective principale, pentru a încuraja practicarea drumețiilor pe traseele din județ.

Citește și Turist în județul tău, la doi pași sau o pedală de casă: cum arată și ce înseamnă ”anii drumeției” | Foto și video

Primul obiectiv este ce de refacere a infrastructurii de drumeție a unor trasee montane omologate cu o lungime de aproximativ 400 de metri. ”Lucrările vor consta în: îndepărtat/curățat vegetația invazivă sau doborâturi de vânt în limite normale, refăcut terasament, (re)vopsit semne de marcaj (cu vopsea, lac de protecție și bile reflectorizante), instalat stâlpi, borne, panouri și săgeți de orientare. Pentru realizarea acestor lucrări, este necesară mobilizarea de resursă umană care să se implice în realizarea activităților de amenajare și întreținere a traseelor de drumeție din Județul Sibiu”, se arată în documentația proiectului de hotărâre elaborat în vederea semnării parteneriatului.

400 de km de trasee montane urmează a fi re-marcate și eliberate de vegetație sau copacii căzuți

Tot în acest an, Anii Drumeției își propune realizarea unui site și a unei aplicații pentru promovarea ecoturismului în județ, ambele menite să faciliteze ieșirea în drumeții pe diferite trasee (nu doar cele montane). Pe trasee, autoritățile își propun să amplaseze și panouri informative despre floră și faună, dar și să marcheze zonele de belvedere.

Al patrulea obiectiv îl reprezintă ”continuarea campaniei de promovare a ecoturismului în Județul Sibiu prin evenimente dedicate: drumeții în județ, ateliere pe teme de ecoturism, târgul de ecoturism care va avea o ediție de primăvară-vară și una de toamnă-iarnă și campanii de promovare online și offline specifice destinate diferitelor categorii de public, cu scopul descoperirii naturii prin experiență personală și promovarea respectului față de aceasta”.

Proiectul de hotărâre referitor la parteneriatul prin care AFT va asigura resursa umană necesară refacerii traseelor va fi supus votului consilierilor județeni în ședința programată joi.

Citește și VIDEO O altă lume, în Țara Colibelor. La doi pași de Sibiu, pe poteci vechi cu priveliști imense

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus