Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Din centru până la cimitir: administrația a stabilit cele șapte locuri în care sibienii se pot ”autorecenza”

Din centru până la cimitir: administrația a stabilit cele șapte locuri în care sibienii se pot ”autorecenza”

Primăria Sibiu anunță locurile în care sibienii vor fi sprijiniți să completeze chestionarele din cadrul recensământului populației, dacă nu pot face acest lucru de acasă, utilizând uneltele on-line.

Amânat din 2021 pe anul acesta din cauza pandemiei, Recensământul populației aduce o premieră: autorecenzarea on-line. Din 14 martie și până pe 15 mai, românii sunt invitați să acceseze recensamantromania.ro, unde vor putea completa singuri chestionarele specifice recensământului populației.

Cei care nu agreează un astfel de sistem sau nu au acces la platforma on-line se pot ”autorecenza” cu sprijinul unor persoane angajate în acest scop. Primăria Sibiu anunță că a și stabilit locurile în care locuitorii municipiului pot beneficia de asistență în completarea chestionarelor specifice, în perioada 14 martie – 15 mai.

Citește și Statistică: în șase ani Sibiul a crescut cu aproape 70.000 de locuitori

”Ce este autorecenzarea asistată? Persoanele care apelează la această metodă vor completa informațiile în format electronic, cu sprijinul unui recenzor, în centrele de autorecenzare asistată care urmează să fie înființate de Primăria Sibiu. Autorecenzarea se poate face în aceste centre pe tablete conectate la internet sau pe echipamentul cetățeanului – pe telefon, spre exemplu”, descriu reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Locurile în care sibienii pot beneficia de asistență pentru completarea chestionarelor sunt șapte: la sediile Primăriei din Piața Mare, bd. Victoriei și Turismului (Direcția Fiscală), la cantina socială de pe Calea Gușteriței, la sediul Administrației Cimitirului municipal și, respectiv, la sediile Apă Canal și Piețe SA din piața Cibin.

 

 

Nr. crt

Adresă

Locație

 

1

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare – str. Samuel Brukenthal, nr. 2

Centrul de Informații pentru Turiști, cu intrare din Piața Mare

2

Sediul Primăriei Sibiu de pe b-dul Victoriei nr. 1-3

La parterul clădirii, sala P44

3

Sediul Direcției Fiscale Sibiu de pe strada Turismului, nr. 15

La intrarea principală, în holul de la parter

4

Cantina Municipiului Sibiu, Calea Gușteriței , nr. 22

La biroul de la parter

5

Clădirea de birouri a Serviciului Public de Administrare a Cimitirului Municipal, Calea Dumbrăvii, nr. 155

Clădirea administrativă de la intrarea principală în Cimitir, în dreapta

6

Sediul SC Apă Canal SA, str. Eschile, nr. 6

Intrarea dinspre str. Lungă, corp A – Relații clienți

7

Sediul SC Piețe SA de la Piața Cibin

În interiorul halei

Sibienii care nu apelează la varianta autorecenzării (asistată sau nu) vor fi vizitați acasă de către unul din cei 161 de recenzori angajați la nivelul municipiului, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus