Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Moscova promite o ripostă puternică şi dureroasă la sancţiunile americane

Moscova promite o ripostă puternică şi dureroasă la sancţiunile americane

Rusia a promis miercuri o ripostă "puternică şi dureroasă" la sancţiunile americane anunţate de Washington după recunoaşterea de către Moscova a independenţei celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, informează AFP, citat de Agerpres.

"Nu trebuie să existe îndoieli: va exista o ripostă puternică la sancţiuni, nu neapărat simetrică, însă bine calculată şi dureroasă pentru partea americană", a dat asigurări Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse într-un comunicat.

SUA au anunţat marţi un prim pachet de sancţiuni economice menite să taie accesul Rusiei de la finanţări occidentale, avertizând totodată că măsuri suplimentare "sunt pe masă" în cazul unei "escaladări" ruse în Ucraina. Întregul sector bancar rus ar putea fi vizat de sancţiuni, a atenţionat un responsabil american.

"Rusia a demonstrat că este capabilă să minimizeze prejudiciul adus, indiferent care sunt costurile sancţiunilor", a reacţionat diplomaţia rusă în comunicatul său, subliniind că "presiunile sancţiunilor nu pot influenţa voinţa rusă de a-şi apăra în mod ferm interesele".

Chiar dacă denunţă "şantajul şi intimidarea" din partea Washingtonului, Rusia se declară în continuare "deschisă" diplomaţiei fondate pe principiile de respect reciproc, egalitate şi luarea în considerare a intereselor reciproce", adaugă comunicatul.

Sancţiuni au fost de asemenea anunţate de Uniunea Europeană, Japonia, Australia, Canada, Germania şi Regatul Unit.

Nu în ultimul rând, Germania a îngheţat uriaşul proiect al gazoductului Nord Stream 2, care urma să aducă mai mult gaz rusesc în Germania.

Aceste măsuri rămân deocamdată modeste în raport cu cele promise în caz de invazie, iar Rusia se poate lăuda că a acumulat aproape 640 de miliarde de dolari în rezervele sale valutare şi 183 de miliarde de dolari în fondul său suveran pentru a putea face faţă sancţiunilor. 

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zacuscă

Acum 9 luni

Vor inchide gazul.... sa vedem daca sanctiunile fomistilor imbuibati de la Bruxelles, pot incalzi populatiile Europei si face economia sa functioneze, precum gazul rusesc. Putin probabil.... oare o sa fim urmatorii care vor intra in razboi, pentru "scaparea lumii de dictator" ? .... ca doar nu vor risca americanii un razboi nuclear, deci trebuie sa testeze pe cineva, ce se intampla daca !
Raspunde

Kokos

Acum 9 luni

Tu ai zacusca in loc de creier , bati campii total!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus