Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Pubele ”smart” în cartierul Arhitecților, platformă digitală, verificări în teren: Cisnădia și-a înființat Serviciul de salubritate

Pubele ”smart” în cartierul Arhitecților, platformă digitală, verificări în teren: Cisnădia și-a înființat Serviciul de salubritate

Administrația din Cisnădie anunță înființarea unui serviciu dedicat salubrizării. Obiectivele acestuia pornesc de la monitorizarea colectării deșeurilor, la implementarea unor noi sisteme care să crească echitatea implementării principiului ”Plătește pentru cât arunci” și, implicit, creșterea gradului de colectare selectivă.

Noul serviciu înființat la Cisnădie va efectua și verificări pe teren, atât la utilizatorii casnici, cât și la cei non-casnici. În colaborare cu asociațiile de locatari, urmează a fi verificată arondarea localnicilor la platformele publice de colectare a deșeurilor.

”Misiunea noii echipe este de a asigura servicii moderne și performante de salubrizare a localității, de a implementa și monitoriza un sistem integrat de colectare și gestionare a deșeurilor și a unor modele eficiente de taxare care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor precum și la protejarea mediului înconjurator”, anunță reprezentanții Primăriei Cisnădie în comunicatul prin care anunță înființarea Serviciului de Salubrizare. 

Serviciul a fost înființat în contextul în care anul acesta mai mulți locuitori s-au plâns de creșterea taxelor speciale pentru salubrizare, iar o parte din consilierii locali au și contestat legalitatea acestei creșteri (s-a ajuns la echivalentul a 28 de lei de persoană pe lună). 

Serviciul de salubrizare nou înființat promite că ”va păstra o strânsă legătura cu cetățenii și va forma grupuri de lucru cu aceștia”.

Citește și Creșterea taxei de salubritate, contestată la Prefectură. Primarul din Cisnădie: ”Cred că cei de la USR își doresc să se întâmple precum în Sectorul 1”

Locuitorilor din Cisnădie li se promite și crearea unui site prin intermediul căruia să poată gestiona diferite teme legate de salubrizare. ”În colaborare cu operatorul de salubrizare SOMA, Serviciul din cadrul primăriei va pune la dispoziție o platformă digitală cu scop de centralizare a datelor, unde cetățenii își vor putea monitoriza în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează, la tipul de abonament activ și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează. Aplicația va facilita de asemenea, întocmirea/modificarea de declarații pentru crearea de noi locuri de consum și branșarea pubelelor sau a platformei, inclusiv suspendarea serviciului în cazul nefolosirii imobilului”, descriu reprezentanții administrației din Cisnădie.

Cartierul Arhitecților va primi recipiente ”smart”

Reprezentanții administrației din Cisnădie arată că au început discuții și cu reprezentanții ADI Eco pe subiectul dezvoltării sistemului de colectare a deșeurilor din cartierul Arhitecților. Unde administrația își propune achiziția de noi recipiente de colectare selectivă a deșeurilor. 

”Pentru cartierul Arhitecților se dorește achiziționarea de pubele/containere de tip smart. Acestea vor fi dotate cu cartelă de acces care să permită folosința exclusivă a containerelor de către o zonă arondată și să individualizeze la nivel de gospodărie folosirea serviciului de salubrizare. De asemenea, noile recipiente vor avea un sistem de transmitere a datelor în vederea personalizării instrumentului economic Plătește Pentru Cât Arunci, cu scopul final de a propune pachete de taxă adaptate nevoilor fiecăruia.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ombl

Acum 5 luni

si marmota invelea ciocolata in staniol
Raspunde

Riscuri

Acum 5 luni

Nu inteleg logica autorilor. Rog help. Pai daca “platesti cat pontezi cu cardul” nu-i clar ca unii nu vor ponta? Ori lasa langa ori il pun in porbagaj si il lasa in alta parte. Mai bine de banii sia faceau pubele accesibile. Ca iglurile sunt f greu de folosit, au un cauciuc inflexibil. Abia strecori reciclabilele
Raspunde

John doe

Acum 5 luni

Au mai ramas niste neamuri neangajate in primarie si s-au gandit sa infiinteze un serviciu cu salarii bune si munca putina? Mai repede cred in Zana Maseluta decat in informarile care incep cu "Huja propune..." sau "Locuitorilor din Cisnădie li se promite..."
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus