Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Joe Biden: Putin va deveni ”un paria pe scena internaţională”

Joe Biden: Putin va deveni ”un paria pe scena internaţională”

Atacul armatei ruse asupra Ucrainei se desfăşoară în mare parte aşa cum au prevăzut oficiali americani că se va întâmpla, a declarat joi preşedintele american Joe Biden, care a calificat invazia drept "neprovocată", transmite Agerpres, care citează Reuters.

"Săptămâni la rând am avertizat că acest lucru se va întâmpla, iar acum se derulează în mare parte aşa cum am prevăzut noi", a afirmat Biden într-o declaraţie la Casa Albă. Liderul SUA a apreciat că invazia a reprezentat "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi că "acesta este un moment periculos pentru Europa".

Preşedintele SUA a avertizat că şeful statului rus, Vladimir Putin, are ambiţii mult mai mari decât Ucraina şi că doreşte să refacă Uniunea Sovietică.

Biden a reiterat că trupele americane nu se vor implica în luptele din Ucraina, dar "vor apăra teritoriul NATO" dacă va fi nevoie. Totodată, liderul de la Casa Albă a anunţat că autorizează desfăşurarea de forţe americane suplimentare în Germania.

"Forţele noastre armate nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-i apăra pe aliaţii noştri din NATO şi a le da asigurări aliaţilor noştri din Est", a subliniat Biden.

Putin este "un agresor" care "a ales războiul" cu Ucraina, iar acum "el şi ţara lui vor suferi consecinţele". "Nu l-am subestimat pe Putin", a transmis Biden, care a anunţat sancţiuni economice şi restricţii la exporturile către Rusia. Totodată, Biden a spus că nu intenţionează să discute cu Putin, despre care a spus că va deveni "un paria pe scena internaţională".

În prezent se înregistrează o ruptură totală în relaţiile SUA-Rusia, a avertizat Biden.

Patru bănci ruseşti vor fi sancţionate şi mai bine de jumătate din importurile tehnologice dinspre Rusia vor fi suprimate, a explicat Biden. "Aceasta va impune un cost sever economiei ruse, atât imediat, cât şi pe termen lung", a declarat el.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dementa Globalista

Acum 11 luni

Aha... si USA, model de urmat, ce sa-ti explic. SUA istruge tari intregi ca sa le fure petrolul, facand sute de mii de victime in fiecare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus