Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Crucea Roșie Sibiu despre războiul din Ucraina: Dacă va fi nevoie, vom sprijini ridicarea unor tabere de refugiați. Momentan nu strângem bani sau alimente

Crucea Roșie Sibiu despre războiul din Ucraina: Dacă va fi nevoie, vom sprijini ridicarea unor tabere de refugiați. Momentan nu strângem bani sau alimente

În contextul viralizării imaginilor cu cetățeni ucraineni care stau la coadă să intre în România fugind de război, tot mai mulți sibieni se arată interesați să-i ajute umanitar, fie oferindu-le cazare, fie cu donații în alimente și îmbrăcăminte.

Crucea Roșie Sibiu precizează faptul că momentan nu organizează nicio campanie de strângere de fonduri sau alimente pentru că nu este nevoie, însă există discuții pentru demararea unor acțiuni în viitorul apropiat. În plus, dacă vor fi ridicate tabere de refugiați, ele se vor afla în județele de pe graniță, nu la Sibiu.

”Dacă va fi nevoie noi vom sprijini ridicarea unor tabere de refugiați în județele de pe graniță, nu în Sibiu. Momentan nu există această necesitate. Noi, Crucea Roșie Sibiu, vom avea un rol secundar și ne vom implica cu tot ce putem, sunt discuții în acest sens. Cât privește strângerea de fonduri sau alimente, în acest moment nu avem în derulare astfel de campanii pentru că ele trebuie organizate cu atenție, să știi unde ajung banii sau ce faci cu produsele. Vom reveni cu detalii concrete când va fi cazul”, a declarat pentru Turnul Sfatului Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu.

Autoritățile de la București estimează că în țara noastră au intrat în cursul zilei de ieri câteva mii de cetățeni ucraineni. O mare parte dintre ei spun că România este țară de tranzit și se îndreaptă către state din Europa de vest.

România are 650 de kilometri de graniță cu Ucraina, dintre care 280 de kilometri sunt tereştri, 340 e frontieră fluvială şi 32 de kilometri de frontieră maritimă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Nonick

Acum 9 luni

Niște lipitori inutile care consumă resurse și sunt finanțați de noi toți când cumpărăm bilete la film și la alte spectacole. Capitolul II Scopul şi principalele atribuţii ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România Articolul 10 Societatea Naţională de Cruce Roşie din România acţionează, în orice împrejurare, în scopul prevenirii şi alinării suferinţelor oamenilor, fără nici o deosebire în ceea ce priveşte naţionalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenenţa militară, sociala sau politica. Articolul 11 Principalele atribuţii ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România sunt: a) să acţioneze în caz de conflict armat, iar în timp de pace să se pregătească şi să acţioneze, ca auxiliară a autorităţilor publice, în toate domeniile prevăzute de Convenţiile de la Geneva din 1949 şi în favoarea tuturor celor aflaţi în suferinţă, atât persoane civile, cât şi militare; b) să contribuie la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor şi la alinarea suferinţelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivităţii; c) să organizeze, la nivel naţional şi local, după caz, servicii de ajutoare de urgenţă în favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de cauzele şi natura acestora; d) să recruteze, să instruiască şi să pună la dispoziţie personalul necesar pentru realizarea misiunii sale; g) să organizeze şi să participe la acţiuni internaţionale de ajutorare a victimelor, indiferent de cauzele şi de natura dezastrelor;
Raspunde

Ada

Acum 9 luni

Cum sa nu fie necesara momentan strângerea de fonduri și alimente pentru ucrainieni????? As vrea sa donez bani, alimente pentru ucrainieni și chiar sa fiu voluntar, sa ajut cum pot. In astfel de momente trebuie sa fim uniți și să ajutăm. Credeam că pot conta pe Crucea Roșie... Ce dezamăgire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus