Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

O sibiancă cere ajutor pentru nepotul de 14 ani din Ucraina. „Este foarte speriat”

O sibiancă cere ajutor pentru nepotul de 14 ani din Ucraina. „Este foarte speriat”

Un copil din Ucraina așteaptă să fie adus la Sibiu, la mătușa sa, pentru că nu mai vrea să mai stea în teroare. De când a pornit războiul, cei doi au ținut legătura în mod constant și, pentru că bunicii lui nu vor să își părăsească locuința, băiatul a decis să plece pe cont propriu.

La doar 14 ani, Marius a fost nevoit să cunoască frica de război. Părăsit de tată și lăsat de mamă cu bunicii în Cernăuți, copilul i-a spus mătușii sale, care locuiește la Sibiu, că vrea să vină la ea, pentru că în Ucraina îi e frică să mai stea.

Marius așteaptă acum la graniță să fie salvat de unul din sibienii care au pornit la drum pentru a-i ajuta pe refugiați. Mătușa lui este la Sibiu, unde locuiește deja de opt ani și urmărește îngrijorată situația din țara în care acum mai sunt doar părinții ei.

„Mama și tata nu au vrut să plece de acolo, nu vor să își lase căminul, dar Marius este foarte speriat. I-am spus să vină să stea la mine, în Sibiu.”

„Din cauza războiului, îi e frică să mai stea pe acolo. Tatăl lui l-a abandonat, mama lui e în Italia, așa că vreau să îl aduc la mine acasă. La ora 14 s-a dus la vamă să vadă dacă trece granița. E un copil de 14 ani, e foarte, foarte speriat”, spune Olessya Popescu.

Mai multe persoane au anunțat că vor să îl ajute pe băiat, printre care se numără și Medve Șandor, unul din sibienii care au plecat spre graniță să ajute refugiații.

Postarea prin care se cere ajutor pentru Marius a fost făcută pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus