Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Crucea Roșie Sibiu se implică în campaniile de donare pentru refugiați

Crucea Roșie Sibiu se implică în campaniile de donare pentru refugiați

Crucea Roșie Filiala Sibiu a anunțat astăzi că se implică în campaniile de donare inițiate în județul nostru, pentru ucrainenii care se refugiază în România, dar și pentru oamenii rămași în Ucraina.

Impresionată de comunitatea sibiană și modul în care s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiați, Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu, a anunțat mai multe modalități prin care campaniile de donare se pot aduna sub aceeași umbrelă.

„Sunt impresionată din nou de dorința sibienilor de a se implica în a da o mână de ajutor pentru prietenii din Ucraina. Sunt foarte multe inițiative la nivel local. Am văzut pe grupurile de facebook o foarte mare dorință de implicare dar trebuie analizate nevoile și apoi să acționăm. Sunt persoane private care vor să doneze alimente, haine sau alte produse care nu sunt necesare în acest moment iar în asemenea situații riscăm să risipim resurse importante. Tocmai pentru a fi eficienți încercăm să adunăm sub umbrela noastră diversele inițiative locale care răspund nevoilor actuale pentru refugiații din Ucraina”, anunță Raluca Morar.

Citește și ZIUA 3. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucrainenii din Odessa trebuie să stea în case între orele 19 și 6

În parteneriat cu ProUcraina, a fost demarată o campanie umanitară pentru a colecta diverse produse de care e nevoie la momentul acesta.

„Ni s-a alăturat și Asociația RARA Logistic care ne pune la dispoziție depozitul din Parcul Industrial Șura Mică, precum și Asociația Tinerilor Basarebeni din Sibiu care s-au oferit să ajute cu translatori dacă va fi cazul. Avem și un grup de whatsApp, TOTI PENTRU UCRAINA unde sunt prezenti reprezentanti ai presei, oameni de afaceri, reprezentanți ai autoritățiilor și oameni dorinici de implicare”, arată directorul Crucea Roșie Sibiu.

La momentul actual este nevoie de produse de primă necesitate, care pot fi consumate de refugiații care se află la graniță: apă, ceai, cafea, supe instant, biscuiți, alimente vidate, dulciuri vidate, conserve, cazarmament: pături, saci de dormit, saltele dar toate trebuie să fie noi, precum și articole de igienă: periuțe dinți, pastă dinți, săpunuri, scutece copii, tampoane damă.

Toți cei care doresc să doneze o pot face la depozitul RARA LOGISTIC din Parcul Industrial Șura Mică, P32, de luni până sâmbătă, interval orar 8.00 – 22.00."

Citește și FOTO VIDEO Donații pentru Ucraina, din Sibiu: „Începem să nu mai avem loc”

Consiliul Local din orașul TYACHIV din Ucraina solicită următoarele:

Medicamente și pansamente - Bandaje - 7-14, bandaje - 5-10, bandaje de ghipsat, bandaje polimerice, sisteme de perfuzie I/O, flexule "Tifon", lână de bumbac, burete hemostatic, truse chirurgicale mici și mari, spitele lui Ilizarov și Kirchner, medicamente hemostatice cu acțiune directă și indirectă, placi pentru metal-osteosinteza, material de sutura de la prima la a treia dimensiune, material de sutura atraumatic de la prima pana la a cincea marime, manusi chirurgicale de la 6,0-8,5 (sterile), cărucioare, scaune cu rotile cu brancardiere, cârje, plimbători, nave de bază, seringi 2.0; 5,0; 10,0; 20,0, catetere nazale, măști Venturi, 26 măști SPAP roi X1, L, trepiede pentru infuzii, lenjerie, mese chirurgicale

Alimente pentru depozitare pe termen lung (ambalate) – ulei, cereale, hrișcă, mei etc., conserve de carne și pește

Cuverturi de pat, perne, saltele și pături

Generatoare electrice - 400 kW/an. - 1 bucată, 50 kW / an - 1 bucată, 20 kW / an - 1 bucată

Echipament special pentru serviciul de pompieri - generatoare electrice - 2 bucati, costume de protectie chimica si biologica, cizme de foc, jambiere de foc, podcasturi și furtunuri de incendiu cu diametrul de 51 mm.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus