Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Încă patru avioane de luptă vin în România, din Italia. Belgia trimite 300 de militari

Încă patru avioane de luptă vin în România, din Italia. Belgia trimite 300 de militari

Italia trimite încă patru avioane de luptă în România pentru a consolida flancul sud-estic al NATO, a anunţat sâmbătă, la Roma, ministrul apărării Lorenzo Guerini, iar Belgia, prin vocea premierului său, Alexander De Croo, a anunţat că va desfăşura 300 de militari în România ca parte a aceloraşi eforturi, transmite dpa, citat de Agerpres.

Până acum, Italia are deja staţionate patru aparate Eurofighter la baza militară Mihail Kogălniceanu din apropiere de Constanţa, iar de sâmbătă încolo se vor alătura încă patru. Din decembrie 2021, Forţele Aeriene ale Italiei au avut ca sarcină supravegherea aeriană în regiune, ca parte a programului NATO "Air Policing South".

În ultimele zile, forţele armate germane au trimis de asemenea şase avioane de luptă în România.

La rândul său, premierul belgian a anunţat pe Twitter noile decizii. „Belgia îşi asumă responsabilitatea în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO, ale cărei elemente au fost activate vineri. În actuala fază, 300 de militari belgieni vor fi desfăşuraţi în România", a anunţat premierul belgian, citat de Reuters.

Ministrul apărării Ludivine Dedonder a explicat că desfăşurarea va avea loc "săptămâna viitoare" şi că militarii vor face parte dintr-un batalion comun cu Franţa care va avea drept misiune "să protejeze şi să descurajeze" Rusia, transmite EFE.

Belgia va susţine şi forţele ucrainene cu 2.000 de mitraliere şi 3.800 de tone de combustibil.

Sursa: agerpres.ro

Foto: cotidianul.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Globalizaurus Rex

Acum 11 luni

Trupe de ocupatie, practic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus