Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO VIDEO Microbuze, mașini și TIR-uri cu donații de la sibieni au ajuns la Suceava. Mai e nevoie de saltele, pături, perne și pilote

FOTO VIDEO Microbuze, mașini și TIR-uri cu donații de la sibieni au ajuns la Suceava. Mai e nevoie de saltele, pături, perne și pilote

Mai mulți sibieni au plecat ieri spre Suceava cu mașinile proprii, cu microbuze de curierat și chiar cu TIR-ul, pentru a duce cât mai multe dintre donațiile adunate în orașul nostru, pentru refugiații ucraineni. După multele drumuri făcute, la momentul actual mai sunt necesare saltele, pilote și alte lucruri pentru dormit.

Actualizare. Crucea Roșie Sibiu anunță că tot azi-noapte a plecat și un convoi umanitar cu 162 de saltele noi cumpărate de Pro Ucraina și transportate gratuit către Suceava de prietenii noștri de la flota de tiruri IGNITE. O dată ce va fi deschis coridorul umantiar și se va putea trece în Uncraina, vor ajunge la Centrul de Refugiați din Cernăuți.

Știre inițială. Patru microbuze și mai multe mașini mici au ajuns ieri, în cursul zilei, la Suceava, pline cu obiecte donate de sibieni pentru refugiații Ucraineni. De asemenea, pe seară au mai ajuns alte câteva mașini și azi-noapte a ajuns și un TIR, trimis tot de la Sibiu.

Lucian Costea, unul din sibienii parte din echipa care se ocupă de strângerea ajutoarelor pe strada Tractorului nr. 10, spune că ajutoarele au ajuns cu bine la Suceava, unde a ținut legătura direct cu Ștefan Mandachi și echipa sa. Potrivit acestuia, în continuare este mare nevoie de lucruri pentru dormit – saltele, pături, plăpumi și perne.

„Am avut o discuție cu domnul Ștefan Mandachi și echipa lui care se ocupă în Suceava de gestionarea situației și au nevoie urgent de SALTELE, PĂTURI, PERNE, PILOTE. Facem apel la sibieni să ne ajute cu astfel de donații. În rest nu mai este necesar nimic deocamdată”, a transmis Lucian Costea, pentru Turnul Sfatului.

Citește și ZIUA 4. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania și Lituania le trimit ucrainenilor armament și armuri

De asemenea, cei care doresc să ajute pot să ducă la centrul de donare orice produse pentru bebeluși (în afară de haine), produse pentru gravide, medicamente, șosete și jucării. Organizatorii centrului de colectare îi roagă pe cei care aduc saltele să le înfolieze, iar pungile și cutiile să fie etichetate, pentru a ușura procesul de sortare.

În prima zi de donații în hala de 300 de metri pătrați de pe strada Tractorului nr. 10, câteva sute de sibieni au mers și au lăsat bunuri de toate felurile - de la jucării și haine, până la medicamente, saltele, sticle de apă și suc și chiar hârtie igienică. 

Citește și FOTO VIDEO Donații pentru Ucraina, din Sibiu: „Începem să nu mai avem loc”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Mari desfasurari de forte! Cat timp credeti ca vor ramane ucrainienii a Suceava? Pana prind o cursa spre Germania...
Raspunde

Nicu

Acum 2 ani

Corect, mai bine ii lasam sa doarma-n frig, sa bea apa din balti, sa nu aratam nici o urma de omenie sau de compasiune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus