Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Experiența avută la Spitalul CFR a impresionat o sibiancă diagnosticată cu COVID-19

Experiența avută la Spitalul CFR a impresionat o sibiancă diagnosticată cu COVID-19

Ileana Alexandru o pensionară de 76 de ani care a fost internată timp de 10 zile la Spitalul General C.F Sibiu în urma unei infecții cu virusul SARS CoV-2 a dorit să mulțumească public tuturor cadrelor medicale pentru felul în care a fost tratată în această unitate spitalicească. Femeia spune că a fost impresionată de atenția acordată bolnavilor de COVID, atât de medicii cât și de asistenții din spital neavând termen de comparație cu alte dăți în care a fost internată. „Este foarte greu de descris în cuvinte emoția pe care o simt atunci când mă gândesc la zilele în care am fost internată. Felul în care s-au comportat, atenția și grija acordată fiecărui pacient, totul a fost dincolo de așteptări. Și n-am să le uit ochii, pentru că doar ochii li-i vedeam în acel combinezon”, spune femeia.    

Ileana Alexandru, o pensionară din Sibiu care va împlini 76 de ani peste o lună, povestește că în 10 februarie a fost diagnosticată cu COVID – 19.

Citește și „Zeci de mesaje de mulțumire pentru personalul Spitalului CF din Sibiu de la bolnavii de COVID externați: nu ați uitat să fiți umani”

„Luni și marți am tușit, miercuri am făcut puțină febră, iar joi dimineața am fost mai bine. Joi la amiază însă, am făcut din nou febră și m-am dus la urgență, la Spitalul Județean. Am avut făcute două teste rapide acasă care au ieșit negative, iar când m-am dus la urgență, de asemenea testul rapid a ieșit negativ, dar dacă am ajuns acolo mi-au făcut și PCR-ul. Cel din urmă test a fost pozitiv. M-au băgat într-un container unde la stat de la 18.45 până a doua zi la 14.30. Nu mă simțeam bine, eram deshidratată, foarte anemică și am fost internată la Spitalul CFR”, spune Ileana Alexandru.

Femeia povestește că a început tratamentul chiar în seara zilei în care a fost internată. A avut mari emoții pentru că nu s-a simțit bine deloc și suferă și de diabet.

Impresionată de personalul medical

Cu emoții în glas sibianca vorbește despre cât de impresionată a fost de felul în care a fost tratată atât ea, cât și colegele de salon pe parcursul celor zece zile petrecute în Spital. Spune că a mai fost internată în spitale, dar niciodată tratată așa.

„Este foarte greu de redat în cuvinte. În fiecare zi venea doctorița care m-a preluat, poate venea și de două ori. În salon am fost cinci femei și fiecare a fost consultată de un medic diferit. Când venea medicul altei persoane trecea pe la fiecare și se interesa cum ne simțim. Când era medicul de gardă, venea dimineața la 7.00 prompt și seara la 19.00, maxim 19.15 era în salon. Asistenții, nu știu dacă ați văzut vreodată cum se mișcă furnicile. Așa se mișcau și ei. Nici nu i-am cunoscut, doar ochii li se vedeau. Eu am mai fost în spital, dar atâta grijă de pacienți nu am mai văzut. Asistenții veneau la jumătate de oră în salon să vadă cum suntem, cum ne simțim, dacă ne lipsește ceva. Și mâncarea a fost excelentă. Vreau să le mulțumesc tuturor medicilor: Liliana Coldea, Silvia Luca, Alina – Daniela Damian, medicului Bârsan, asistenților Cristi, Dani, Gabi, Flavia, Marius, Ciucă și alții cărora nu am apucat să le văd numele pe ecusoane. M-a dat peste cap ceea ce am văzut acolo. Vreau să le mulțumesc și în numele colegelor mele de salon Elena Pactu, Margareta Vlaic, Margareta Inceu și Maria Mărie și mulțumesc și celorlalți medici care au venit și nu am știut cine sunt. Ochii lor îmi vor rămâne în memorie”, spune Elena Alexandru.

Femeia mai povestește că vineri, când a fost luată din container nu s-a putut urca singură în ambulanță, atât de rău se simțea. A reușit însă să treacă cu bine și acum este sănătoasă și bine acasă.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus