Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

Zeci de mesaje de mulțumire pentru personalul Spitalului CF din Sibiu de la bolnavii de COVID externați: nu ați uitat să fiți umani

Zeci de mesaje de mulțumire pentru personalul Spitalului CF din Sibiu de la bolnavii de COVID externați: nu ați uitat să fiți umani

Peste 200 de pacienți infectați cu SARS CoV-2 au fost internați, de la începutul lunii septembrie, în Spitalul General CF din Sibiu, spital suport COVID. Potrivit managerului interimar Horațiu Cojocaru, în zona roșie sunt 45 de oameni care lucrează ca personal medical și personal auxiliar. Managerul spune că acești oameni au o muncă titanică, dar reușesc să-și păstreze profesionalismul și umanitatea și să acorde pacienților atenția și îngrijirea de care au nevoie. Drept dovadă stau zecile se mesaje primite de personalul medical de la pacienții externați. Turnul Sfatului publică o parte din aceste mesaje.  

În Spitalul General GF, spital suport COVID-19, au fost internați, de la începutul valului IV, 212 pacienți infectați cu SARS CoV-2 dintre care doi au decedat, potrivit informațiilor oferite de managerul Horațiu Cojocaru. Acesta spune că pacienții au fot mult mai tineri decât în valurile anterioare și au avut forme medii, severe și critice. „Ponderea formelor grave este mult mai mare și cu necesar de oxigen mai crescut. Constant ajungem la un consum total de oxigen de peste 500 litri pe minut la cei 45 de pacienți. De asemenea, avem cazuri de pacienți a căror decompensare se produce foarte rapid și necesită intervenție medicală imediată. Din păcate mulți pacienți stau acasă până starea lor se agravează foarte tare și pierdem zile prețioase în care am putea interveni medical”, spune Horațiu Cojocaru.

Horațiu Cojocaru, manager interimar Spital General CF 

Managerul interimar spune că munca angajaților Spitalului CF este titanică, dar și implicarea pe măsură. Personalul medical se dedică fiecărui pacient în parte și luptă ca acesta să depășească cu bine boala. Acest fapt reiese din zecile de mesaje transmise personalului medical de către pacienții care se fac bine și se externează. O parte dintre aceste mesaje au intrat în posesia Turnul Sfatului și pentru că este o perioadă în care orice încurajare contează, le facem publice. Oamenii mulțumesc pentru profesionalism, dar mai presus de toate, pentru umanitatea cu care au fost tratați. Pentru a le proteja identitatea am păstrat doar inițialele numelor lor.

Mesajele pacienților din Spitalul CF

  • „Bună ziua doamna doctor. Sunt B.F. fata pacientului dumneavoastră B.M. Vreau să vă mulțumesc în numele mai multor pacienți tratați de dumneavoastră în spitalul CFR, pentru profesionalismul și dăruirea cu care vă exercitați profesia, fără a uita a fi deosebiți de umani. Știm că nu este ușor să lupți cu această boala, dar dumneavoastră și întregul colectiv reușiți cu succes. Cu considerație și respect MULTUMIM!”
  • „Tata era pur și simplu mândru ca în spitalul CFR lucrurile merg atât de bine și toată lumea e dedicată,  trup și suflet pentru pacienți!”
  • „Te rog să transmiți doamnei doctor, asistentelor, portarului și tuturor mulțumiri, gânduri bune și sănătate”.
  • „Dragi colegi, am fost sunat de fiica pacientei G., care este în Finlanda, care a fost externată zilele trecute de la noi, să vă transmit mulțumirile și recunoștința ei pentru modul cum a fost tratată și îngrijită mama ei, d-na G.. A avut numai cuvinte de laudă pentru medicii, asistenții și infirmierii spitalului nostru! După experiența mai puțin pozitivă, din altă unitate sanitara, nu credea ca va supraviețui! Ați fost numiți și citez: „îngerii care au salvat-o pe mămicuța ei. Vă mulțumesc că am posibilitatea să primesc astfel de telefoane!”
  • „Momentele de cumpănă se depășesc cu ajutorul oamenilor deosebiți! De astfel de oameni am avut parte în cadrul spitalului CFR saloanele 4 și10. Pe această cale adresez mii de mulțumiri întregului personal, în special doamnelor doctor Damian Alina și Arcomiță Doina. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și putere să salvați în continuare!”
  • „Vă mulțumesc din suflet d-na doctor pentru tot ce ați făcut, faceți și cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt sigur că veți face, pentru pacienții d-voastră! Dumnezeu să  vă ocrotească!”
  • „Dragi făpturi discrete, în halate albe, vi se adresează o persoană aflata la senectute, care vreme de cinci decenii și-a slujit cu demnitate țara de baștină și familia - lucruri sacre, ce astăzi par uitate. Vă scriu în calitatea mea de profesor, editor, scriitor, atins de aripa spăimoasă a suferinței. Din umbrele înghețate, încremenite în containerele Spitalului Județean, am nimerit, spre norocul meu, pe cărarea luminata a Spiralului CF, împrejmuit de pâlcuri înfrunzite. De ce vă scriu? Spre a vă spune că mult-puținele mele cuvinte nu ajung pentru a vă mulțumi, mângâia, prețui îndeajuns. Generozitatea, duioșia, armonia, profesionalismul întregului colectiv medical, de la mic la mare, umplu de emoție și dau curaj - zilnic - bieților pacienți. Vă încredințez că toți cei năpăstuiți de Covid, ce zac în saloane, se roagă pentru sănătatea Dumneavoastră! Au nevoie de iscusința Dumneavoastră! Nu ne părăsiți și, mai cu seama, nu vă părăsiți unii pe alții! Acum, aici, e nevoie de voi, de noi toți! Nu mor caii când vor câinii! Dragi făpturi hărăzite, solidaritatea umană este unul dintre cele mai trainice sentimente în această lume lovită de nenoroc! Vă prețuim, vă respectam, vă iubim! Vă asigur ca jertfa Dumneavoastră nu va fi zadarnică! Poate că, într-o bună zi, cuptorul nostru va coace pâine caldă, întru bucuria voastră binemeritată! Cu nețărmurită recunoștință, Prof.univ.dr. D.C., membră a Uniunii Scriitorilor din România.”
  • „Mulțumesc din tot sufletul tuturor celor care m-au tratat cu atâta profesionalism și demnitate: doamnelor doctor, asistenți și infirmiere. Am fost nespus de mulțumit de atenția care mi-a fost acordată ca bolnav. Sunteți niște ființe minunate! Bunul Dumnezeu să vă dea tot binele din lume pentru că îl meritați cu mare prisosință. Tratamentul și vorbele frumoase pe care mi le-ați spus mi-au adus multă alinare. Sunteți un personal de excepție. Rog pe bunul Dumnezeu să vă dea pe viitor multă sănătate și mare putere de muncă”, pacientul I.

În Spitalul General CF sunt 45 de oameni care lucrează ca personal medical și auxiliar. Toate aceste mulțumiri sunt adresate lor.

Foto principală: Personal medical Spitalul General CF/ Arhiva TS

Personal Spital General GF 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Canaris

Acum 2 ani

Auzi, soro..... Să mulțumim portarului.... Sunteți de cascadorii râsului......
Raspunde

Trotineta

Acum 2 ani

Cât a băgat managerul în plic pe lângă lista de elogii? Curios lucru cum toți lăudătorii sunt anonimi, până azi n-am auzit vreunul să aibă îndrăzneala de a mulțumi Spitalului CFR asumându-și identitatea. Și butonul de share al Fb funcționează trăznet, ajung la mine toate prostiile, dar niciodată n-a ajuns vreo laudă pentru acest spital. De apreciat totuși că n-a uitat managerul să-și aprecieze și portarii. Cum n-a uitat nici să atace celelalte spitale, citez: "După experiența mai puțin pozitivă, din altă unitate sanitara, nu credea ca va supraviețui!" Ha ha ha, ce bun e popcornul cu asemenea știri. :)))))))))))))))))))
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 ani

Felicitari acestui colectiv!
Raspunde

Schuster Hermann Jürgen

Acum 2 ani

Eu doresc sa multumesc din suflet pe aceasta cale, intregului personal de la spitalul CFR Sibiu La Doctori si asistente , la cei ce ne ajutau la pat si ne tineau camerele curate, bucatarilor pentru mancarea buna. Va multumesc frumos ca mi -ati slvat viata, atat mie si multor alti pacienti pe care i-am vazut plecand pe picioare in cele 15 zile de internare. Aveti tot respectul meu Cu toata stima Schuster Hermann Jürgen
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus