Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Statul Major General al armatei ucrainene spune că ritmul înaintării trupelor ruse a încetinit

Statul Major General al armatei ucrainene spune că ritmul înaintării trupelor ruse a încetinit

Rusia şi-a continuat marţi ofensiva în nordul, sudul şi estul Ucrainei, dar ritmul înaintării sale a încetinit în prima parte a celei de-a treisprezecea zile de război, a informat Statul Major General al armatei ucrainene într-un comunicat, scrie EFE şi Unian, citate de Agerpres.

"Adversarul îşi continuă operaţiunea ofensivă, dar ritmul de înaintare a trupelor sale a încetinit considerabil", semnalează Statul Major pe pagina sa oficială de Facebook. "Forţele ucrainene continuă să desfăşoare operaţiuni de apărare în zonele operaţionale de sud, est şi nord", adaugă acesta.

Statul Major al forţelor armate ucrainene evocă în acest sens apărarea oraşului Cernigov (nord), operaţiunile în desfăşurare în direcţia Severski, la periferia Kievului, la Sumî (nord-est) şi în suburbiile oraşului Mikolaiv (Nikolaev, sud), situat între Herson şi oraşul-port Odesa.

În alte zone, are loc o "operaţiune de stabilizare", indică înaltul comandament.

În regiunile Harkov (est), Sumî, Cernigov şi Kiev au loc jafuri, violenţe împotriva localnicilor, confiscări de locuinţe, folosirea hangarelor agricole pentru parcarea echipamentelor militare, denunţă Statul Major General al Forţelor armate ucrainene.

În perimetrul regiunilor Herson şi Mikolaiv, care sunt ocupate de ruşi, potrivit acestuia, trupele ruse "folosesc unităţi de luptă psihologică pentru a influenţa populaţia locală".

"Conform informaţiilor disponibile, au fost create până la 10 grupuri psihologice tactice cu obiectivul de a desfăşura activităţi de propagandă în rândul populaţiei locale", consemnează înaltul comandament militar, care adaugă că Rusia intimidează populaţia din partea de nord a peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014. "Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) creează grupuri de lucru pentru activităţi cu populaţia, în special pentru a identificarea rezistenţei", potrivit aceluiaşi comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus