Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Vicepreședintele SUA la București. Iohannis: Criza energetică - oportunitate de a trece la independenţa faţă de gazul rusesc

Vicepreședintele SUA la București. Iohannis: Criza energetică - oportunitate de a trece la independenţa faţă de gazul rusesc

Criza energetică poate reprezenta o oportunitate istorică de a trece la o adevărată independenţă energetică europeană faţă de gazul rusesc prin investiţii în sursele regenerabile, a afirmat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, aflată în vizită la Bucureşti, scrie Agerpres

Citește și: VIDEO: „Iohannis alături de vicepreședintele american: „Nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune”

„Am analizat împreună cu doamna vicepreşedinte şi perspectivele securităţii energetice. Am fost de acord că această criză poate reprezenta o oportunitate istorică de a trece la o adevărată independenţă energetică europeană faţă de gazul rusesc prin investiţii în sursele regenerabile, în sectorul nuclear civil, prin diversificarea surselor, importuri de gaze naturale lichefiate şi, evident, prin interconectare crescută", a afirmat Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Benzinel

Acum 6 luni

Frumos spus, dar ca sa construiesti toate acele mijloace, trebuie resurse ! Inclusiv gaz si petrol... iar o mare parte din echipamente sunt facute in China. Deci.... ati vazut, repornesc centralele cu carbune.
Raspunde

Stanciu

Acum 6 luni

"Iohannis: Criza energetică - oportunitate de a trece la independenţa faţă de gazul rusesc". Ce noroc cu criza energetica! Altfel ramaneam dependenti de gazul rusesc! Asa gandesc marionetele care ne conduc, de parca nu puteam face investitii energetice inca de acum 10 ani, cum era normal pentru tot omul rational. Chiar n-am mai vazut nivelul asta de papusoi condus de altii cum se poate vedea la Iohannis. Tipul chiar nu gandeste deloc cu capul lui. Cand apare vreo problema face din inertie ce i se comanda. Un om vandut egoului lui, fucntiilor si onorurilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus