Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Schior accidentat pe Domeniul Şureanu. Intervenția salvatorilor este dificilă, victima este într-o zonă cu risc de avalanşă

Schior accidentat pe Domeniul Şureanu. Intervenția salvatorilor este dificilă, victima este într-o zonă cu risc de avalanşă

Un bărbat care schia în afara pistelor, sâmbătă, pe Domeniul Şureanu, în Munţii Sebeşului, s-a accidentat, acţiunea de extragere a acestuia de către salvamontişti fiind una dificilă, deoarece zona în care s-a produs accidentul este cu risc de avalanşă.

"O persoană care schia off-piste s-a accidentat, existând suspiciunea unei fracturi de tibie. Locul accidentului este în afara pârtiilor, undeva sub Vârful Şureanu. Salvatorii montani cooperează la această acţiune de extracţie din teren accidentat cu un coleg de la Salvamont Baia Mare, aflat în timpul liber, personal de la Domeniul Schiabil Şureanu şi cu jandarmii montani care sunt de serviciu", a transmis Serviciul Public Salvaspeo Salvamont Alba.

Potrivit salvamontiştilor, acţiunea este una dificilă deoarece zona este cu risc de avalanşă.

"Pentru a scoate victima din zona cu risc de avalanşă, salvamontiştii au făcut puncte de amaraj în zăpadă, de unde efectuează lansări succesive ale tărgii cu accidentatul învelit în folie Sirius, pentru a-l feri de hipotermie, până în pădurea de sub locul periculos. De acolo, au posibilitatea de a trece la transportul cu snowmobilul pe o potecă, până la pârtiile de schi şi, apoi, la punctul de prim ajutor Salvamont, unde se va aştepta sosirea echipajului ambulanţei SMURD", au precizat cei de la Salvamont. 

foto unirea.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus