Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Risc însemnat de avalanșă în munții Făgăraș. La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zăpadă din țară

Risc însemnat de avalanșă în munții Făgăraș. La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zăpadă din țară

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Rodnei, Parâg, Şureanu, Ţarcu, Godeanu, Călimani - Bistriţei, potrivit Buletinului nivometeorologic, arată Agerpres. 

În munţii Făgăraş există risc însemnat de declanşare a avalanşelor, atât la peste 1.800 de metri, cât şi sub această altitudine, potrivit meteorologilor. În masivul Făgăraş, la peste 2.000 de metri, în zona turistică Bâlea Lac, este cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din ţară, de 164 cm. Reamintim că la Bâlea Lac, vineri a decedat un salvamontist într-o avalanşă, în timp ce schia în masivul Făgăraş, în timpul liber, deşi riscul era mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe.

Citește și: Un angajat al Salvamont Sibiu a murit în urma unei avalanșe la Bâlea Lac. „Se afla în timpul liber”

Şi în munţii Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu este un risc însemnat de avalanşă atât peste 1.800 de metri, cât şi sub această altitudine, se mai precizează în Buletinul nivometeorologic. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Mihai tanase

Acum 1 lună

"Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci". Scrieti clar si simplu, riscul este de 3 din 5...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus