Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Crucea Roșie și Humane Society International trimit hrană pentru animalele din Ucraina

Crucea Roșie și Humane Society International trimit hrană pentru animalele din Ucraina

Crucea Roșie Română și organizația pentru protecția animalelor Humane Society International au început o colaborare pentru a introduce alimente vitale pentru animale de companie în transporturile umanitare care pleacă spre Ucraina.

Sute de adăposturi pentru animale, clinici veterinare și centre de salvare, precum și mii de familii cu animale de companie care rămân în Ucraina se luptă să găsească hrană pentru animalele aflate în grija lor. Asigurarea serviciilor veterinare pentru animalele rănite sau bolnave devine și ea din ce în ce mai dificilă, deoarece proviziile riscă să se epuizeze. Ca recunoaștere a dorinței oamenilor din Ucraina de a avea grijă de animalele care suferă  alături de ei în război, Crucea Roșie Română va adăuga, pentru prima dată în istorie, ajutor de salvare pentru animale în transporturile umanitare.

„În vremuri ca acestea, noi, cei de la Crucea Roșie, știm că resursa noastră cea mai de preț este bunătatea și compasiunea. Convoaiele noastre umanitare vor livra nu numai provizii persoanelor care au nevoie disperată, dar și speranța că situația se va îmbunătăți. În vremuri ca acesteaștim că nu numai oamenii, ci și animalele au nevoie de ajutor. Suntem fericiți și onorați să avem Humane Society International de partea noastră, asigurându-ne că hrana pentru animale de companie atât de necesară va ajunge în Ucraina cu convoaiele noastre. Prima tonă de hrană uscată pentru animale de companie a ajuns la punctul nostru de încărcare din Sibiu și va fi livrată în Ucraina în următoarele zile”, spune Raluca Morar, director executiv Crucea Roșie filiala Sibiu.

Humane Society International a donat Crucii Roșii Române prima tonă de hrană pentru animale de companie, pe care organizația o va prelua în transporturile lor pentru Ucraina și o va distribui acolo unde este nevoie.

Directorul HSI/Europe pentru România, Andreea Roseti, spune că un număr mare de animale s-au despărțit de familiile lor și colindă singure străzile Ucrainei. Au nevoie de mâncare și de orice ajutor.

 „Pe măsură ce acest conflict continuă, oamenii și animalele din Ucraina suferă deopotrivă, în special în acele adăposturi și familii, pentru care a lăsa animalele în voia sorții a fost o decizie imposibilă. Suntem recunoscători Crucii Roșii din România pentru că a înțeles că soarta animalelor în război este legată de soarta oamenilor care trăiesc cu ele, iar acestor oameni le pasă atât de profund de bunăstarea lor. Am donat o tonă de provizii de urgență pentru animale de companie, primul transport dintre multele care vor veni, pe care Crucea Roșie le va distribui în Ucraina pentru a ajuta la prevenirea agravării crizei de bunăstare a animalelor. Există un număr mare de câini și pisici de companie care colindă străzile Ucrainei, care s-au despărțit de familiile lor; sunt flămâmde, traumatizate și au nevoie de ajutor. Tragedia războiului nu face diferența între ființele cu două sau patru picioare și, împreună cu Crucea Roșie, vom oferi sprijin acelor oameni din Ucraina care cer cu disperare ajutor pentru a-și menține prietenii patrupezi în viață în această criză”, spune Andreea Roseti.

HSI lucrează, de asemenea, cu alte grupuri locale de bunăstare a animalelor din Germania, Italia și Polonia pentru a ajuta refugiații ucraineni care fug din calea războiului împreună cu animalele lor de companie, furnizând provizii de urgență la punctele de primire a refugiaților. Sprijinită de o donație generoasă de la Mars Incorporated, organizația oferă hrană pentru animale de companie, pături, precum și îngrijire veterinară pentru animalele refugiaților. Persoanele care accesează aceste servicii de asistență pentru animale vorbesc despre ușurarea pe care o simt, că și-au putut salva animalele de companie, care sunt un confort enorm în aceste situații extrem de stresante, în special pentru copiii traumatizați. În Germania, HSI lucrează cu grupul de bunăstare a animalelor BerlinerTiertafel pentru a oferi hrană pentru animale de companie și tratament veterinar. În Berlin, peste 30 de veterinari susțin deja proiectul de a oferi ajutor refugiaților și animalelor de companie, astfel încât animalele să primească tratamente veterinare urgente, alături de vaccinurile și microcipurile necesare.

Puteți ajuta făcând o donație pentru răspunsul de urgență al HSI pentru Ucraina și alte eforturi de salvare a vieții.

Foto: HSI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus