Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

0,2 lei/km pentru fiecare persoană. CJ Sibiu centralizează transportatori pentru refugiații

0,2 lei/km pentru fiecare persoană. CJ Sibiu centralizează transportatori pentru refugiații

Consiliul Județean Sibiu anunță întocmirea unor liste cu transportatorii dispuși să își ofere, contracost, serviciile pentru refugiații ucraineni.

0,2 lei/km pentru fiecare refugiat transportat în interiorul țării și 0,4 lei/km pentru cursele din afara țării sunt sumele alocate prin hotărâre de Guvern operatorilor de transporturi rutiere care își oferă serviciile pentru refugiații din calea războiului. ”Consiliul Județean Sibiu îi invită pe toți operatorii de transport rutier național și internațional din județul Sibiu, care au disponibilitatea de a oferi acest serviciu, să  transmită pe adresa de e-mail: ucraina@cjsibiu.ro, până vineri, 25 martie 2022, următoarele informații: datele de contact, programul de transport disponibil, numărul de locuri pe scaune”, se arată într-un anunț remis cititorilor Turnul Sfatului.

Aceste liste vor fi transmise, mai apoi, Comitetului județean pentru situații de urgență, care va apela mai apoi, la nevoie, la acești operatori. ”Stabilirea operatorului de transport rutier de persoane se face în mod transparent, în funcție de ordinea de înregistrare a disponibilității, timpul de disponibilizare a autovehiculelor și capacitatea de transport care poate asigura nevoile de deplasare”, se mai arată în comunicatul citat.

Decontarea cheltuielilor către transportatori va fi făcută de către Ministerul Transporturilor, conform hotărârii de Guvern care poate fi consultată aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus