Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Bode: Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele - Zilnic, mor cinci oameni în accidente

Bode: Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele - Zilnic, mor cinci oameni în accidente

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că în România "asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele", ceea ce plasează ţara noastră "pe un loc deloc onorabil" în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere.

"În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni", a declarat, Bode, la ceremonia organizată cu ocazia intrării în dotarea Poliţiei Române a 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră.

Lucian Bode a arătat că Poliţia trebuie să aibă ca obiectiv să ajungă la cât mai mulţi oameni cu mesaje educativ-preventive.

"Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie", a mai spus Bode, citat de Agerpres.

Potrivit datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului.

"Totodată, principalele trei cauze ale accidentelor grave se menţin aceleaşi în ultimii trei ani: viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere, fie a pietonilor, fie vehiculelor.Veriga cea mai slabă este factorul uman, ca atare eforturile de conştientizare şi responsabilizare trebuie concentrate asupra factorului uman, cu precădere", a afirmat ministrul de Interne.

Bode a adăugat că se află în implementare un pachet de măsuri pentru limitarea acestui fenomen social care are o manifestare alarmantă, cum ar fi Ordonanţa de Urgenţă 1/2022 - de înăsprire a regimului aplicabil circulaţiei rutiere, adoptată la începutul acestui an, care deja produce efecte, precum şi un proiect de monitorizare a traficului.

"Suntem hotărâţi să facem tot posibilul pentru reducerea riscului de producere de accidente grave şi a mortalităţii generate de accidente rutiere, prin promovarea unei conduite responsabile, prin diversificarea mijloacelor de detectare a încălcării regulilor de circulaţie şi sancţionarea lor când acestea reprezintă un pericol social", a mai declarat Bode. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

DB

Acum 3 luni

şi printre ele se numără şi accidentul provocat de limuzina care circula neregulamentar pentru a-i deplasa dosul de ministru? culmea ipocriziei
Raspunde

C. Tățean

Acum 3 luni

Alți bani aruncați pe fereastră. După trei decenii de dezastre rutiere, în loc să ceară modificarea legislației, ministrul e chiar inconștient ? Educație fără măsuri ?
Raspunde

Ovidiu

Acum 3 luni

Pentu a te deplasa pe un drum trebuie sa ai siguranța,în primul rand drumul pe care circuli trebuie sa fie trasat marcat nu șters in schimb podurile și podețele nici nu sănt vizibile noapte gen Sibiu -Agnita.Dragi de polițiști nu iau nici o masură pentru treburile acestea pt. siguranța deplasări.
Raspunde

Rostogan

Acum 3 luni

Cu aceasta nulitate pe post de ministru de Interne, nicio sansa de mai bine dpdv al sigurantei rutiere. Si nici cu actualii guvernanti nu o sa vedem modificari legislative care sa permita sanctionarea mult mai eficienta a bizonilor din trafic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus