Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Ruşii înlocuiesc Instagram cu ”Rossgram”.  Aplicația vine după ce rușii și-au făcut și propriul Tik Tok, denumit Yappy

Ruşii înlocuiesc Instagram cu ”Rossgram”.  Aplicația vine după ce rușii și-au făcut și propriul Tik Tok, denumit Yappy

Un grup de antreprenori ruşi urmează să lanseze la finele acestei luni o aplicaţie care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, în încercarea de a acoperi golul lăsat de Instagram, la care accesul a fost blocat de autorităţile de la Moscova, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Noua aplicaţie, denumită 'Rossgram', va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

"Partenerul meu Kirill Filimonov şi grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei reţele sociale iubite de compatrioţii noştri", a scris Alexander Zobov, directorul de relaţii publice al iniţiativei, pe reţeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicaţia Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunţat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata şi liderii ruşi.

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe reţeaua socială VKontakte, schema de culoare şi layout-ul aplicaţiei 'Rossgram' vor fi similare cu cele ale Instagram.

În ultimele luni, Rusia a început să îşi dezvolte propria sa tehnologie, un exemplu fiind smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut Gazprom Media a lansat Yappy, o versiune rusească a platformei TikTok.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tourette

Acum 2 ani

Mai repede inlocuiesti niste aplicatii si niste logo-uri, decat gazul si petrolul :)...dovedit stiintific.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus