Vineri,
12.08.2022
Ceata
Acum
12°C

27 de avocați din Baroul Sibiu fac voluntariat în școli și-i ajută pe copii să-și cunoască drepturile și obligațiile

27 de avocați din Baroul Sibiu fac voluntariat în școli și-i ajută pe copii să-și cunoască drepturile și obligațiile

Baroul Sibiu a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu în urma căruia 27 de avocați vor merge voluntar în școli pentru a-i ajuta pe copii să-și cunoască drepturile și obligațiile legale.

Proiectul se numește „Fii avocat în școala ta!” și se desfășoară la nivel național.

”Are ca scop conștientizarea, în rândul elevilor a importanței cunoașterii drepturilor și obligațiilor acestora, dar și a respectării legii, precum și a consecințelor negative pe care nerespectarea legii le poate avea asupra lor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Baroul Sibiu.

Avocații vor susține in perioada martie-iunie 2022 modulele-pilot pentru elevii din 22 scoli generale si licee din județ, la aproximativ 130 de clase, în contextul creșterii alarmante a fenomenului cunoscut ca „bullying”. Proiectul urmărește să ofere sprijin și consiliere elevilor, pentru ca aceștia să poată gestiona cu maturitate și într-o modalitate adecvată și corectă problemele actuale, ale generației lor.

Proiectul Fii avocat în școala ta! cuprinde 5 module

Cele cinci module sunt următoarele:

  1. Fii avocat în școala ta! – Mic ghid de orientare profesională (Informații despre profesiile juridice, rolul fiecărui profesionist al Dreptului, organizarea judiciară

etc.)

  1. Ce înseamnă să fii liber? – Libertatea mea se termină unde începe libertatea ta

Despre bullying și alte agresiuni

  1. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile de violență. Infracțiunile care vizează

patrimoniul;

  1. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile privitoare la viața sexuală. Infracțiunile legate de substanțe;
  2. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile informatice.

Educația juridică în școli este domeniul predilect al campaniei de responsabilitate socială organizate de UNBR , activitățile de educație juridica urmând a continua si anul școlar 2022-2023, scopul acesteia fiind promovarea culturii legalității și responsabilității în societate încă de pe băncile școlii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Munteanu

Acum 4 luni

Drepturile si le cunosc. Ar trebui sa-i invete care le sunt obligatiile!
Raspunde

Muresan

Acum 4 luni

Se fac de toate in scoala, numai carte nu se face! Prostii! Pe vremuri se faceau activitati pioniersti, acum se fac tot felul de parteneriate si alte aiureli! Tot Marie, dar cu alta palarie!
Raspunde

Danut

Acum 4 luni

Asta este sistemul progresist al veterinarului care conduce ministerul asa-zis al educatiei. Un fel de comunism mascat. Cat mai putina carte, cat mai multe abureli in care copiii sunt indoctrinati politic si dresati sa devina unelte supuse dictaturii care se construieste. Cum sa devina turnatori, sa isi parasca prietenii si colegii si multe alte astfel de dovezi de civism progresist.
Raspunde

@Danut

Acum 4 luni

Macar in comunism, daca voiai sa faci carte, puteai face. Acum, nici vorba!
Raspunde

Danut

Acum 4 luni

Nu prietene, nu este asa. Comunismul este sinonim cu progresismul. Carte cu adevarat s-a facut inainte de comunism. In interbelic Romania a dat cele mai mari nume de intelectuali la nivel mondial. De la Cioran, Eliade si Noica pana la Blaga si Nae Ionescu, am avut mii de varfuri formate in scoala romaneasca. Comunistii au distrus-o si au politizat-o. Au dat afara profesorii buni si au bagat atei comunisti de-ai lor. Au intezis accesul la educatie tuturor anticomunistilor, si nu numai. Astazi progresismul duce mai departe aceste planuri, punand la catedra profesori progresisti si indobitocind prin indoctrinare generatiile actuale de copii. Faptul ca acum nivelul invatamantului este mai scazut decat in comunism, este o consecinta a faptului ca dupa comunism au ajuns la putere neo-comunistii, iar mai nou progresistii. Din perioada interbelica, invatamantul a scazut constant pana la nivelul de acum. Cei care l-au distrud, toti de stanga, toti pusi sa darame ce s-a stiut inainte pentru a constru "omul lor nou" spalat pe creier si imbecilizat, sclav pe viata si supus puterii lor.
Raspunde

Contra

Acum 4 luni

Ar putea face voluntariat asistand pro bono cate un amarat! Ce sa-i invete in scoli? Ca au numai drepturi? Ii invata prost! Cresc, termina scoala si ajung in vreo corporatie in care trebuie sa fie yesmani. Adio drepturi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus