Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Muții

Muții

Sibienii au trecut prin pandemie singuri. Primarul municipiului reședință de județ și prefectul și-au văzut mai mult de propria sănătate decât de grija celorlalți.

Astrid Fodor nu cred că a avut mai mult de un mesaj către populație. A rămas blindată între ușile primăriei, complet imună la nevoile mai mult morale ale populației. Pentru că de celelalte erau de doi bani speranțe. Sau s-au descurcat singuri, așa cum s-au tot obișnuit în ultima perioadă.

43,43% din totalul deceselor Covid din județ, anul trecut, au fost sibieni din municipiu. Nu am auzit niciun cuvânt de încurajare adresat acestor familii din partea primarului FDGR.

Prefectul, blocat psihic în timpul primelor două valuri pandemice, a făcut înconjurul televiziunilor din țară amenințând un medic pentru că s-a plâns de lipsa măsurilor și a numărului prea mic de paturi. Iar apoi, convins că abilitatea sa de comunicare tinde spre zero, a tăcut mâlc. Complet inutil în ceea ce privește suportul populației. Nu a fost în stare să explice vreo măsură de prevenție, nu a putut comunica nicio încurajare. Mut.

Atunci când personalul din creșe a rămas fără salarii, cei doi indivizi au dat vina pe alții. Fără ca niciunul din ei să aibă o minimă discuție cu cei care se îngrijesc de educația și sănătatea celor mai mici sibieni care intră în contact cu sistemul.

În 15 februarie, Turnul Sfatului scris despre această problemă, iar în 17 martie prefectul organizează o discuție cu toate părțile pentru a afla dacă poate să ajute cu cineva. După o lună.

Acum, mii de sibieni s-au strâns singuri pe diferite platforme și s-au urnit într-un imens proiect social pentru refugiații din Ucraina. Fără nici cea mai mică intervenție a instituțiilor statului. Iar atunci când instituțiile locale chiar puteau să facă ceva, mai mult au încurcat. Așa cum s-a întâmplat la Aeroportul Sibiu.

Sibienii, de capul lor, au trimis ajutoare în Ucraina, ori la graniță, și-au pus casele la dispoziția femeilor care au fugit de distrugerea războiului fără să mai aștepte niciun semnal ”de sus”.

Pentru mine e exemplul că oamenii s-au obișnuit că de acolo, de sus, nu mai vine nimic.

Doar note de plată și deziluzie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8079

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Che

Acum 2 ani

Dacă te așteptai la altceva din partea instituțiilor statului înseamnă ca nu ai învățat nici o lecție in pandemie !!!!
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

"oamenii s-au obișnuit că de acolo, de sus, nu mai vine nimic." Da, de mult. Ei nici nu doresc sa faca ceva pentru cetateni. Doar pentru ei. INDIFERENT de partidul din care fac parte!
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

De 22 de ani am votat, cu mândrie, Forumul.... Mulți nu o vor mai face...nu cred ca o să mai votez.... Vine vremea hoților mari... O să i regretăm pe ăștia de acum...
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Sa-si faca treaba macar, nu chestii in plus, ca pandemia sau Ucraina. Chiar nu aveam nevoie de nici un cuvant de incurajare de la Fodor sau de la alt primar, nu avem nevoie de tatuci. Sunt doar niste functionari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

au trecut 30 de ani de "democrație", dar unii mai așteaptă ca "ăia de sus să ne dea". Da voi ați pus mă mâna, să faceți ceva?
Raspunde

1

Acum 2 ani

d-le Bratu, dupa atatia ani sub "ocarmuirea" acestor functionari submediocri, chiar aveati asteptari mai mari ?? Sunteti nerealist. Fix de atat sunt ei in stare - cateva orede munca pe zi doar ceea ce le scrie in fisa postului. Ce model mai bun decat ficusul din cotroceni sa urmeze? Doar nu erau sa se zdrobeasca sa construisca ceva pentru comunitate - precum a facut si face Bolojan ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus