Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Consiliul Județean Sibiu, apel către operatorii de transport pentru sprijinul ucrainenilor

Consiliul Județean Sibiu, apel către operatorii de transport pentru sprijinul ucrainenilor

Consiliul Județean Sibiu face apel la operatorii de transport pentru ajutorarea refugiaților ucraineni. Cheltuielile pentru cursele destinate acestora vor fi decontate în baza Hotărârii de Guvern nr. 337/2022 privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Cei care au disponibilitatea de o oferi acest serviciu trebuie să trimită pe adresa de e-mail: ucraina@cjsibiu.ro următoarele informații: datele de contact, programul de transport disponibil, numărul de locuri pe scaune. Consiliul Județean Sibiu transmite aceste date către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu care va emite o hotărâre unde vor fi menționate informații referitoare la: numărul de persoane care necesită transport, localitatea de îmbarcare și traseul.  

„Conform legislației, alegerea operatorului se realizează în mod transparent, în funcție de ordinea de înregistrare, disponibilitate și capacitatea de transport a  autovehiculelor pentru a asigura nevoile de deplasare”, transmit reprezentanții CJ Sibiu într-un comunicat de presă.

Cheltuielile pentru cursele efectuate vor fi decontate de către Ministerul Transporturilor, în valoarea maximă de: 0,2 lei/persoană/km - pentru transportul rutier național și 0,4 lei /persoană/km – pentru transportul rutier internațional. Solicitarea de decontare va fi asumată de către operatorul de transport pe proprie răspundere.

Informații despre procedura de decontare a cheltuielilor, acte necesare, precum și detalii despre cum pot beneficia cetățenii ucraineni de transport gratuit, pot fi consultate accesând link-ul:https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2022/03/HG-337-2022-privind-acordarea-de-facilități-pentru-transportul-cetățenilor-proveniți-din-zona-conflictului-din-Ucraina.pdf.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus