Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Garda de Mediu s-a autosesizat după articolul din Turnul Sfatului. Amendă pentru firma cu ”mașina de ridicat praful”

Garda de Mediu s-a autosesizat după articolul din Turnul Sfatului. Amendă pentru firma cu ”mașina de ridicat praful”

Garda de Mediu Sibiu s-a autosesizat după articolul apărut la finalul săptămânii trecute în ziarul Turnul Sfatului și a aplicat o amendă firmei de curățenie.

”Urmare a articolului apărut cu privire la autospeciala care efectua măturat stradal în mun. Sibiu, ne-am autosesizat, am identificat operatorul care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei CF Legii nr. 104/2011 privind protecția atmosferei, fiind dispusă măsură asiguratorie pentru a preîntâmpina astfel de fapte în viitor”, a explicat Elena Anghel, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Reamintim că săptămâna trecută mai mulți sibieni au filmat și postat pe rețelele sociale clipuri video în care o mașină aparținând firmei care ar trebui să se ocupe de curățenia Sibiului ridică praful și lasă un nor gros în urmă.

Imaginile respective au fost filmate în zone diferite ale Sibiului, în zile diferite. Spre exemplu, într-un clip postat pe Facebook, autoutilitara ridică praful pe viaductul Kogălniceanu. Într-un alt clip, postat o zi mai târziu, mașina în cauză apare făcând praf pe malul Cibinului.

La momentul respectiv, reprezentanții primăriei Sibiu au declarat că Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului a demarat o anchetă, constatându-se că mașina respectivă avea o defecțiune.

”Operatorul de salubrizare a sancționat șoferul autospecialei din imagini pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu, iar Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului nu va deconta activitățile de măturat mecanizat efectuate în data de 16.03.2022 cu autospeciala în cauză”, au mai declarat reprezentanții primăriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ana

Acum 2 ani

Ieri la 17 pe calea Poplacii aceasi mașină facea același lucru, matura pe jos si arunca totul in aer, identic cu ce a fost prezentat in presa. Deci nu s a luat nici o masura
Raspunde

Dgfdsgdf

Acum 2 ani

daca ai filmarea trimite la cei de la mediu si le mai dau o amenda si ii linisteste. spiritul civic trebuie sa primeze mereu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus