Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Litoralul românesc va fi mai scump cu 10%-15%. ”Toate prețurile cresc, de la utilități, la marfă, la forță de muncă”

Litoralul românesc va fi mai scump cu 10%-15%. ”Toate prețurile cresc, de la utilități, la marfă, la forță de muncă”

După pandemie, turismul primește o nouă lovitură, conflictul din Ucraina și creșterea tuturor prețurilor. Președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile, susține într-un interviu acordat Agenției de presă Rador, că în această vară, prețurile de pe litoral vor crește cu până la 15% față de ce a fost anul trecut.

“Toate prețurile cresc, de la utilități, la marfă, la forță de muncă. E absolut firesc ca și în industria noastră prețurile să crească. Vedem tendința la nivel european, de 10% – 15%, probabil că în aceeași marjă ne vom situa și noi, dar cel mai bun răspuns la întrebare va fi nivelul raportului cerere și ofertă din perioada respectivă. Dacă cererea va exista din partea turiștilor, atunci, cu siguranță, că vom înregistra și noi acea creștere de care vă spuneam, de 10 – 15%”, spune Ile.

Legat de transformarea serviciilor din turism, președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România susține că e nevoie ca mediul de afaceri să se gândească în primul rând la clienți.

”Primul pas ar fi să ne gândim mai degrabă la turiștii noștri și la cei care ne trec pragul și asta ar trebui să ducă la o creștere a calității serviciilor noastre. Nu putem să privim afacerile în turism doar din punctul de vedere al rentabilității economice, suntem totuși într-un domeniu social, interacționăm cu turiștii, și orice analiză facem, trebuie să plecăm de la ei”, a mai transmis el.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1048

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Andy

Acum 2 ani

da da si serviciile cu 50 la suta mai proaste......
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Nu e problema...la unii tot cu roaba de la dedeman le aduce sampania. Apoi daca ar exista un management ar fi totul perfect,dar asa tepari si servicii de magiun de colon.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus