Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Ciucă: Pentru Romgaz și Nuclearelectrica stabilim ca 50% din dividende să revină statului

Ciucă: Pentru Romgaz și Nuclearelectrica stabilim ca 50% din dividende să revină statului

Guvernul va aproba vineri o hotărâre care stabileşte, pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz, ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii.

"Astăzi vom aproba o hotărâre de guvern prin care venim să consolidăm măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei şi protecţia cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze, în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţilor de extracţie offshore, precum şi asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 şi 4 la Centrala nucleară de la Cernavodă", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei Executivului. 

Potrivit premierului Ciuca, aceste măsuri sunt de sprijin în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 6 luni

Ar fi mai util ca cei 50% sa fie reinvestiti nu sa fie subventii mascate.Gatati o data reactoarele de la Cernavoda,incompetentilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus