Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

”Amendați cu rea intenție”. Pescarii sibieni din AJVPS câștigă procesele cu statul român

”Amendați cu rea intenție”. Pescarii sibieni din AJVPS câștigă procesele cu statul român

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu anunță că pescarii membri au câștigat în ultima perioadă mai multe procese demarate în urma amenzilor aplicate de inspectorul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. ”Asta certifică, o dată în plus, legalitatea permiselor noastre”, spune Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Judecătoria Avrig a dat dreptate recent pescarilor sibieni în cel puțin trei dosare ce au ca obiect ”plângerea contravenţională ANPA”.

Concret, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu are încheiată de mai mulți ani o convenție de reciprocitate cu Asociația Pescarilor Sportivi din Hunedoara, convenție evidențiată inclusiv pe actele de pescuit emise. Inspectorii ANPA tocmai în baza acestei convenții au aplicat amenzi. Mulți pescari spun că, de fapt, ”a fost vorba mai degrabă de rea intenție decât de exces de zel”.

”Inspectorii ANPA dădeau amenzi spunând că permisele noastre nu ar fi valabile, ANPA nerecunoscând în primă fază parteneriatul nostru cu colegii din Hunedoara. Instanța a lămurit acum lucrurile, permisele noastre sunt absolut legale și colaborarea între AJVPS Sibiu și APS Hunedoara nu doar că este legală, ci reprezintă și un model de colaborare”, a explicat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

”Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la normele de pescuit şi de protecţie a resurselor acvatice vii seria ANPA nr. 000****, încheiat la data de 11.06.2020 de către intimata Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, prin Serviciul Regional Transilvania – Filiala Regională Sibiu, şi exonerează petentul de sancţiunea aplicată. Dispune restituirea sumei de 150,00 lei, reprezentând jumătate din minimul amenzii contravenţionale prevăzute de actul normativ, achitată cu chitanţa seria ***”, se arată în pronunțarea instanței din data de 09.03.2022. Judecătoria Avrig a avut nevoie de aproape doi ani pentru a se pronunța, timp în care a parcurs mai bine de zece ședințe de judecată.

permis pescuit sibiu

Model de chitanță cu antetul AJVPS Hunedoara

În plus, conducerea AJVPS Sibiu spune că i-a făcut plângere penală fostului inspector ANPA din județul Sibiu.

”Fostul inspector ANPA n-a ținut cont de nimic și a continuat să hărțuiască pescari pe malul apei pentru a-i trimite la o altă adresă, care nu este legală, motiv pentru care i-am și făcut plângere penală. În prezent, în județul Sibiu avem un nou inspector, numit recent, și sperăm să avem o colaborare foarte bună în lumina noilor evenimente. Cunoaștem activitatea lui din trecut și știm că a avut rezultate foarte bune în protejarea resurselor acvatice, practic ceea ce ne dorim și noi”, a concluzionat directorul AJVPS Sibiu.

Citește și:

AJVPS Sibiu atrage atenția asupra unui ”fenomen scăpat de sub control” pe râul Olt. Parlamentar: Am toată disponibilitatea să stăm de vorbă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Bambolero

Acum 8 luni

iar se dă stoicescu legal și șef la ajvps? btw, fake news, amenda citată nu a fost dată pentru pescuit cu "permis de Hunedoara"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus