Simpa este cunoscută pentru magazinele de cartier deschise prin toate colțurile Sibiului. De obicei le recunoașteți după covrigii proaspeți și faptul că au întotdeauna un magazin Trans Agape prin preajmă. De câteva luni Simpa a inaugurat și un restaurant, pe nume Marilú, care deja atrage atât de mulți oameni încât uneori ar fi nevoie de programare.
Restaurantul Marilú se află pe Șoseaua Alba Iulia, lângă Aria, și acesta este cel mai mare defect al lui: poziționarea. Eu nu cunosc pe nimeni care să spună: ”Aș mânca ceva bun azi, hai să mergem în Zona Industrială Vest!”. De asemenea parcarea restaurantului este, de obicei, un haos complet, cu TIR-uri și camioane care circulă printre mașini oprite la grămadă, cam cum se întâmplă la Târgul Obor. Destul cu criticile, să trecem la părțile frumoase.
Marilú este un restaurant cinstit, care vinde mâncare pentru toate gusturile. Au și delicatese franțuzești ori grecești, precum calamari cu sos de lămâie, dar și preparate românești, tradiționale, gătite cu gust și oferite cu atenție la detalii. Au obișnuitul meniu al zilei, la 25 de lei, în care poți combina o ciorbă cu felul doi, dar și ciolan de porc, piept de pui cu smântână, brânză și ciuperci, iahnie de fasole sau burger de vită. Meniul poate fi comparat cu Lor.And. Altfel spus, dacă nu te duci cu nasul pe sus, e imposibil să nu găsești ceva proaspăt, pe gustul tău. Acesta este și motivul pentru care la Marilú mănâncă zilnic ingineri la costume, sosiți de la marile companii din Zona Industrială, dar și muncitori în salopete stropite cu vopsea. Cum găseai înainte de pandemie la Kon Tiki.
Eu am comandat o ciorbă de fasole verde cu bacon, chifteluțe în sos roșu cu piure de cartofi și murături. Nu mai mâncasem o ciorbă de fasole verde de pe vremea când o gătea mama, acasă. De obicei o făcea pe final de iarnă, cu fasolea rămasă la borcan și cu usturoi. La Marilú gustul este mult mai fin, cu accent pe bucățelele de bacon afumat. Chifteluțele le-am ales pentru că m-au dus imediat cu gândul la cele de la Ikea. Aromele sunt diferite, nu au contrastul oferit de sosul de merișoare, ci dulceața ușor acidă a sosului tomat, neutralizată de aroma ”de pământ” a piureului. O masă consistentă, la 25 de lei, care îți aduce aminte de copilărie.
Trebuie să vă spun două vorbe și despre atmosferă. Deși, în esență, Marilú este un restaurant de tipul ”împinge tava”, ambianța este cu totul alta. Mesele sunt aerisite, predomină lemnul și există multă verdeață. Are ferestre mari, întreg spațiul fiind luminos și liniștit. E un loc plăcut unde să iei o pauză de la lucru și să mănânci ceva în tihnă, fără gălăgie în jur și fără sunetul de veselă lovită de tacâmuri. Aici cred eu că se diferențiază de Super Mama.
În concluzie, la Marilú găsiți mâncare bună, preparată cu atenție la detalii și diversificată. Restaurantul este unul amenajat cu gust și oamenii care vin aici creează o atmosferă plăcută. Nu același lucru se poate spune despre locație și agitația din parcare.
Prețurile sunt cât se poate de decente. Toate cele prezentate mai sus, adunate la un loc, reprezintă suficiente argumente pentru ca mai toți angajații din Zona Industrială a Sibiului să vină aici zi de zi. Multe departamente trimit câte un reprezentant care se întoarce cu plasele pline. Dacă ar face și livrări în oraș, Marilú ar fi prefect.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 20384
Ultimele comentarii
Acum 46 minute
Muresan
Acum 52 minute
Profu
Acum 57 minute
@JFK
Acum 59 minute
???
Acum 1 oră
Militia tot militie a ramas ...