Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

FOTO Mașini abandonate pe câmp, distruse într-un incendiu de vegetație uscată, în zona Preot Bacca

FOTO Mașini abandonate pe câmp, distruse într-un incendiu de vegetație uscată, în zona Preot Bacca

Două autoturisme abandonate în zona câmpului din preajma străzii Preot Bacca din Sibiu au fost distruse în urma unui incediu de vegetație uscată, anunță reprezentanții ISU Sibiu. Deși pompierii au avertizat în nenumărate rânduri despre pericolul arderii vegetației uscate, incendiile  de acest gen continuă, lăsând în urma lor pagube materiale și nu numai. 

În ultimele ore pompierii militari sibieni au intervenit în forță pentru stingerea mai multe focare de arderi necontrolate. Astfel, în zona străzii Preot Bacca, au ars aproximativ 60 mp de vegetație uscată și resturi vegetale precum și două autoturisme abandonate în câmp. Aici au intervenit pompierii Detașamentului Sibiu cu două autospeciale de stingere.

În localitatea Dealul Frumos, un incendiul izbucnit la vegetație uscată s-a propagat și a mistuit o anexă de depozitare în care se aflau 20 de baloți de fân (aprox 1,5 tone).

"Intervenția promptă și rapidă a forțelor mobilizate la fața locului, pompierii militari ai Stației Agnita și membrii SVSU Merghindeal a condus la limitarea incendiului și salvarea altor două șuri și o casă de locuit aflate în imediata apropiere," se arată într-o informare a ISU Sibiu. Au ars baloții de fân și aproximativ 50 mp din vegetația uscată și au fost salvate cele două șuri și casa de locuit. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise. 

Un alt incendiu a mistuit în zona Dealul Dăii, spre localitatea Bungard, peste 40 ha de vegetație uscată. Au intervenit de urgență, pompierii Punctului de lucru Șelimbăr și SVSU Șelimbăr.

foto ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 6 luni

Tot nu vad stiri cu faptasi amendati pentru incendiere... Pana nu pedepsiti exemplar vreo cativa nu se va imbunatati situatia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus